Филтер
 • Друга фаза изградње улица

  Након спроведеног поступка Јавне набавке велике вредности – Извођење радова на изградњи саобраћајница у Бабушници: Друге фазе Изградње улица ПАРТИЗАНСКА и 29. НОВЕМБАР и БАЧКОПЕТРОВАЧКЕ УЛИЦЕ, Комисија за спровођење јавне набавке и избор најповољнијег понуђача Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница од три приспеле понуде, као најповонију је изабрала заједничку понуду Предузећа за путеве „Ниш“ АД у стечају и Предузећа „Атина плус“ ДОО из Ниша. Као критеријум за избор била је најнижа понуђена цена од 8.275.269,44 динара са ПДВ-ом. Након истека рока за жалбе уследиће потписивање уговора, а радови би требало да почну у другој половини  месеца августа текуће године. У току је поступак избора најповољнијег понуђача по Јавној набавци велике вредности – Радови на уређењу цетра Бабушнице-фаза А-ужи центар Бабушнице.

  ...
 • Други део првенства Квалитетне лиги Србије у стоном тенису

  Сутра почиње други део првенства Квалитетне лиги Србије у стоном тенису. На програму ће бити сусрети 10. кола, а стонотенисери Лужнице дочекују на свом терену екипу СТК „Брана Пауновић“ из Рашанца код Петровца на Млави. Сусрет четвртопласиране Лужнице и седмопласиране екипе „Бране Пауновић“ почиње у 15.00 часова у малој сали ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ Бабушница.У дуелу ових екипа у оквиру првог кола одржаном у Рашанцу славила је екипа „Брана Пауновић“ резултатом 4:3.

  16. јануар 2015.

 • Други састанак Управног одбора програма Европски ПРОГРЕС

  Други састанак Управног одбора програма Европски ПРОГРЕС биће одржан у Алексинцу, 28. октобра 2014. године, у Центру за културу и уметности.  На састанку ће бити представљени Уводни извештај и Извештај са уводне радионице Програма. Чланови одбора размотриће одобравање активности које се тичу родне равноправности као и два позива за подношење предлога пројеката за оснаживање кластера и за израду техничке документације. У раду састанка учествоваће представници Канцеларије Владе Србије за европске интеграције и релевантних министарстава, 34 општине које учествују у реализацији Европског ПРОГРЕСа, представници развојних агенција и

  ...
 • Еxchange 4

  У оквиру реализације пројекта „Чиста животна средина за бољи живот“ у оквиру програма Еxchange 4, сутра се у сали 2. Општине Бабушница одржава Форум на тему: Управљање чврстим отпадом-Разматрање проблема дивљих депонија на територијама општина Бабушница и Димитровград, са циљем унапређења животне средине. Циљеви Форума су презентовање стратегије правилног управљања чврстим отпадом, као и проналажење решења проблема дивљих депонија које се налазе на територији општна Бабушница и Димитровград. Пројекат „Чиста животна средина за бољи живот“ у оквиру програма Exchange 4 финансира се од стране Делегације Европске Уније.

  28. јануар 2015.

 • Европски прогрес

  Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадор Мајкл Давенпорт, уручио је јуче уговоре о додели бесповратних средстава за 15 пројеката организација цивилног друштва и институција локалних самоуправа на југу Србије. Међу одобреним пројектима је и пројекат Удружења „Лужничке рукотворине“ из Горчинца. Назив пројекта је „Сачувајмо старе од заборава“, а пројектом се предвиђа побољшање услуга заштите и бриге о старим лицима из руралних средина које живе саме.

  Пројектне активности у 12 општина јужне Србије вредне више од 300.000 евра финансираће Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма

  ...
 • Европски ПРОГРЕС

  Други састанак Управног одбора програма Европски ПРОГРЕС биће одржан у Алексинцу, 28. октобра 2014. године, у Центру за културу и уметности.  На састанку ће бити представљени Уводни извештај и Извештај са уводне радионице Програма. Чланови одбора размотриће одобравање активности које се тичу родне равноправности као и два позива за подношење предлога пројеката за оснаживање кластера и за израду техничке документације. У раду састанка учествоваће представници Канцеларије Владе Србије за европске интеграције и релевантних министарстава, 34 општине које учествују у реализацији Европског ПРОГРЕСа,

  ...
 • Европски ПРОГРЕС продужио је рок за подношење предлога пројеката

  Због великог интересовања за актуелни позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва а који имају за циљ оснаживање рањивих друштвених група у југоисточној и југозападној Србији, Европски ПРОГРЕС продужио је рок за подношење предлога пројеката до петка 14. новембра, до 16 часова.
  Због великог броја питања заинтересованих организација, из Еупрогреса нагласавају да је могуће партнерство организација цивилног друштва са нематичним општинама. Ово значи да организације цивилног друштва које су регистроване у једној од 34 општине које су обухваћене

  ...
 • Еврорегион Нишава

  Еврорегион Нишава у оквиру свог пројекта Рачунари за сеоске школе Пиротског округа, захваљујући професору др Иви Висковићу, професору Факултета политичких наука у Београду и доскорашњем амбасадору Србије у Немачкој, поделиће рачунаре представницима општина: Беле Паланке, Бабушнице и Димитрограда. Подела рачунара обавиће се сутра у 11 сати у просторијама СПС у Пироту, каже Владица Тошић, копредседник Еврорегиона Нишава. Он додаје да ће локална самоправа општине Бабушница преузети компијутере који ће касније бити подељени школама на територији општине Бабушница.

 • ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ

  Едукативним предавањем о сиди и HIV инфекцији ученицима Гимназије „Вук Караџић“ у Бабушници, Црвени крст Бабушница обележио је Светски дан борбе против сиде.  Предавање су одржали  лекари Дома здравља у Баушници, а приказан је и документарни филм „Дечак који се стидео“. Након предавања, волонтери Црвеног крста,учесницима предавања поделили су пропагандни материјал.

   

 • Екипна златна медаља

  Каратисткиње Карате клуба „Тигар“ из Бабушнице: Марија Николић, Тијана Аранђеловић и Бранка Тодоровић освојиле су екипно прво место у брбама на „Купу Карате савеза уже Србије“, који је јуче одржан у Чачку. Освајањем првог места каратисткиње из Бабушнице стекле су право екипног наступа на „Купу Србије“ који ће се одржати половином идућег месеца. Екипном златном медаљом, укупно деветим одличјем у последње три седмице, каратисткиње „Тигра“  наставиле су низ освајања трофеја на турнирима, што их сврстава у један од најуспешних спортских колектива у овој години. 

 • Екипно првенство

  Екипно првенство Регионалног стонотениског савеза Ниш за јуниоре и јуниорке за сезону 2014/2015. годину одржава се у суботу, 31. јануара у Јагодини. На првенству ће наступити шест екипа у мушкој и четри у женској конкуренцији, међу којима су и мушка и женска екипа СТК „Лужница“ из Бабушнице. Обе екипе Лужнице спадају главне фаворите за највиши пласман. Дан касније, у недељу, 1. фебруара одржава се у Нишу појединачно првенство региона за сениоре и сениорке за 2014/2015. годину. Поред појединачног, биће одржана и првенства парова сениора и сениорки, као и мешовитих парова. СТК „Лужница“ ће и на овом првенству имати представнике у свакој од такмичарских конкуренција.

  ...
 • Екипно првенство Регионалног стонотениског савеза Ниш

  У Бабушници се у недељу, 16. марта одржава екипно првенство Регионалног стонотениског савеза Ниш за млађе кадеткиње и млађе кадете. Првенство ће се одржати у великој сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић, а почетак такмичења заказан је за 11 часова. Према пропозивијама право наступа имају девојчице и дечаци рођени 1. јануара 2001. године и млађи.

  За три првопласиране екипе у обе конкуренције Регионални стонотениски савез ниш обезбедио је пехаре и медаље.

 • Екипно првенство у стоном тенису одржано у Бабушници

  На екипном првенству у стоном тенису за млађе кадеткиње и млађе кадете одржаном у Бабушници протеклог викенда, млађе кадеткиње Лужнице освојиле су треће место. Прво место освојила је екипа Хајдук Вељко из Неготина, док је друго место заузела екипа Пожеге.

  У конкуренцији млађих кадета, екипа Лужнице заузела је пето место. Прво место у конкуренцији млађих кадета освојила је екипа Врања, друго пласирана је екипа нишког Железничара, док је треће место освојила екипа Дубочице из Лесковца.

  На првенству у Бабушници које су

  ...
 • Екипно стонотениско првенство Регионалног стонотениског савеза Ниш

  У недељу, 19. јануара у Крушевцу се одржава екипно стонотениско првенство Регионалног стонотениског савеза Ниш за јуниорке и јуниоре, на коме ће учествовати женска и мушка екипа стонотениског клуба Лужница из Бабушнице. Домаћин и организатор првенства је стонотениски клуб „Раднички“ из Крушевца. Иначе, недавно је одржана и Скупштина стонотениског клуба Лужница, на којој је за новог председника клуба изабран Светислав Стефановић уместо дојучерашњег председника Славише Димитријевића који је на оснивачкој скупштини изабран за председника Савеза спортова општине Бабушница.

 • Електронске пријаве пореза на додату вредност –ПДВ

  Пријаве пореза на додату вредност –ПДВ, од 1. јула подносе се искључиво електронски, што је до сада било само опционо, објавила је на свом сајту Пореска управа Србије. У случају да у пријави постоје неисправности или математичке грешке добићете о томе обавештење у електронском облику. Пореска пријава ће се сматрати поднетом када у електронском облику добијете потврду о формалној исправности и математичкој тачности података и идентификациони број пријаве, наведено је на сајту Пореске управе. На сајту www.порескауправа.гов.рс је наведено

  ...
 • Женска екипа СТК Лужница

  Женска екипа СТК Лужница из Бабушнице није успела да се пласира у Прву лигу Србије, пошто је током овог викенда на турниру баража одржаном у Суботици, забележила четири пораза.

 • За Дан заљубљених маскембал журка

  Ученици Гимназије „Вук Караџић“ у Бабушници и Канцеларија за младе општине Бабушница, у недељу, 16. фебруара, поводом Дана заљубљених, организују маскембал журку која ће се одржати у ресторану „Лужнички бисер“ у Рашиној бари.

  Поред избора за мис и мистера вечери, биће награђени и најкреативнији костими, а биће организовано и такмичење у плесу са балонима.

  Присутне на маскенбалу забављаће бенд „Партимејкерси“ из Пирота.

 • Забава на води

  „Забава на води“ која је требало да се одржи у петак, 22. августа на Купалишном комплексу у Бабушници, због лошег времена одложена је за среду, 27. август у 19 часова.  Посетиоци манифестације имаће прилику да прате надметање четри екипе, у оквиру пет игара, у којима ће поред снаге и издржљивости до изражаја доћи и спретност чланова екипа. Поред домаће екипе, учествоваће екипе из Димитровграда, Беле Паланке, и Књажевца, која ће учествовати уместо екипе Пирота која је одустала од учествовања у такмичењу.  Забаву на води организује Туристичка организација општине бабушница, у сарадњи са Дирекцијом за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница. 

 • Забава на води

  Туристичка организација општине Бабушница, у сарадњи са Дирекцијом за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, организује у среду, 27. августа на Купалишном комплексу у Бабушници забаву на води. У оквиру забаве четри тима из Бабушнице, Књажевца, Димитровграда и Беле Паланке такмичиће се у више дисциплина на води у којима ће до изражаја доћи брзина,

  ...
 • Завод за трансфузију крви

  Осма овогодишња акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Бабушница и Завода за трансфузију крви из Ниша биће реализована у уторак, 23. септембра. Екипа Завода за трансфузију крви дежураће тога дана у згради СО Бабушница, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова. У претходних седам акција прикупљена је 221 јединица крви.