Informativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“ u organizaciji Evropskog progresa biće održana u petak 27. marta 2015. godine u Nišu, u  Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju sa početkom u 11 časova.

Ova informativna sesija namenjena je učesnicama iz opština Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Doljevac, Gadžin Han, Knjaževac, Merošina i Svrljig. Pored Niša program Evropski PROGRES održaće još šest informativnih sesija u sledećim opštinama i gradovima: Vranje, Leskovac, Blace, Ivanjica, Nova Varoš i Novi Pazar.

Cilj sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa.

Sve zainteresovane kandidatkinje dobiće informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke u okviru koje će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga kandidatkinje će moći da dostave predloge projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava.

Na sesiji će se predstaviti i Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) kao i žene preduzetnice koje su uspešno već započele samostalno poslovanje uz pomoć bespovratnih sredstava dodeljenih preko prethodnog  trogodišnjeg programa EU PROGRES.

Informativnim sesijama počinje niz pripremnih aktivnosti koje će program Evropski PROGRES sprovesti u periodu od marta do jula 2015. godine. Nakon tog perioda biće izabrani najuspešniji preduzetnički projekti kojima će biti dodeljena bespovratna pomoć i pokrenuti najmanje 40 preduzeća u vlasništvu žena.

Dnevni red informativnih sesija po opštinama i gradovima je dostupan na veb stranici programa: www.evropskiprogres.org

U program Evropski PROGRES su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Za dodatne informacije, molim Vas kontaktirajte:

Ivana Popović
Službenik za komunikacije
Evropski PROGRES
Mobilni: +381 (0) 63 452 644
Elektronska pošta: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Agenda
Poster