У претпоследњем, 14. колу јесењег дела првенства Зоне "Југ" фудбалери ЛУЖНИЦЕ победили су у суботу на свом терену, у дербију кола доскорашњег српсколигаша екипу МОРАВЦА из Предејана резултатом 1:0. Гол одлуке, прелепим ударцем са преко 20 метара постигао је Данијел Селимовић у 37. минуту сусрета. У борбеној утакмици у којој су виђена и два црвена и седам жутих картона, домћи састав је могао да забележи и убедљивији тријумф да су стопостотне прилике пред голом гостију искористили Виденовић, Милош Станковић, Ал Камах, и да ударац Ненада Јовановића у 90. минуту није зауставила пречка. 
Суботњом победом Лужница је са 29 освојених избила на другу позицију првенствене табеле иза екипе Јединства из Бошњаца која са 30 бодова заузима лидерску позицију. 
Након треће узастопне победе и пробоја у сам врх Зоне „Југ“, требер Лужнице Братислав Митровић задовољан је резултатом, али игром својих изабраника није.
У последњем, 15. колу јесењег дела првенства, Лужница гостује у недељу, 23. новембра у Бујановцу екипи „БСК“-а, која се са само 9 освојених бодова налази на претпоследњем, 15. месту на табели.