Фудбалери Лужнице, у последњој утакмици пред својим навијачима ове јесени, дочекују у суботу, 15. новембра петопласирану екипу Моравца из Предејана. Бабушнички зонаш налази се у одличној форми и серији од четри победе и једним нерешеним резултатом.

После две везане и убедљиве победе против Мораве на свом терену резултатом 3:0, и још  убедљиве победе у прошлом колу на гостовању у Белој Паланци против Јединства резултатом 4:0, Лужница се налази на домак првог места, јер за водећим екипама Балканског из Димитровграда и Јединства из Бошњаца има бод заостатка. Победом против одличне екипе из Предејана, и оствареним условом да  Балкански и Јединство из Бошњаца не остваре победе на гостовањима Слоги и Бобишту, Лужница би овог викенда могла да преузме челну позицију на табели и била на корак од освајања титуле јесењег првака Зоне „Југ“.  Предуслов за све то је победа у суботу, до које фудбалери Лужнице могу доћи само максимално озбиљним приступом, великим залагањем и фанатичном борбеношћу, јер ће за противника имати квалитетну екипу која је у прошлој сезони наступала у Српској лиги исток, и која се такође налази у доброј форми и серији добрих резултата. Своју форму фудбалери Моравца  потврдили прошлог викенда када су на гостовању у Владимоном Хану победили домаћу Мораву резултатом 1:0 и скинули је са првог места на табели.  

Лужница и Моравац су се последњи пут састајали у првенству Нишке зоне 2012/2013. године. У сусрету 12. кола одиграном у Предејану 3. новембра 2012. Моравац је славио са 4:1, док је у оквиру 27. кола одиграном у Бабушници 18. маја 2013. године победила Лужница резултатом 3:2, иако је на полувремену Моравац водио са 2:1. То је била једна од најбољих утакмица коју су љубитељи фудбала видели у Бабушници у последњих неколико сезона. На крају те сезоне Моравац се освајањем првог места пласирао у Српску лигу исток, у којој је провео прошлу сезону, али је поред освојеног седмог места и избореног опстанка због финансијских проблема морао да иступи из српсколигашког каравана. У складу са формом и позицијама на табели, као и ранијих дуела ових екипа, с правом се очекује врхунска фудбалска представа на стадиону у Бабушници.  За то постоје сви предуслови: добра форма и атмосфера у редовима Лужнице, квалитетан и инспиративан противник, и јасано зацртан циљ- пласман Лужнице у Српску лигу исток. А да би се жељени циљ остварио, и да би се Лужница након више од једне деценије поново нашла у српсколигашком друштву, потребна је и још већа подршка са трибина. Од добре игре, резултата, голова и зацртаног циља, боље позивнице навијачима нема! Она је већ послата, а хоће ли је љубитељи најважније споредне ствари на свету прихватити, видећемо у суботу. Дерби сусрет 14. кола између Лужнице и Моравца игра се од 13.30 часова на стадиону Спортског центра у Бабушници.