Утакмице 19. кола Нишке фудбалске зоне играју се у суботу и недељу, 5. и 6. априла. Након пораза у прошлом колу, на гостовању у Бојнику од Пусте Реке, фудбалерима Лужнице предстоји комшијски дерби са екипом Власине из Власотинца, која је такође претрпела пораз на свом терену од Балканског из Димитровграда. 

Обе екипе у  овај сусрет улазе са жељом да исправе пропуштено, и да освајањем бодова остану у конкуренцији за сам врх табеле.  У редовима Лужнице свесни су тежине пораза у Бојнику и губитка бодова, као и чињенице да само победа у дуелу са Власином оставља Лужницу у трку за место које води у виши ранг.

И поред вероватног изостанка голмана Давора Бојића услед теже повреде зарађене у Бојнику, и неизвесног наступа штопера Марка Стојковића из истих разлога, у клубу верују да порватком у екипу Бошка Ђуровића и Немање Матковића након одрађених парних картона имају довољно снаге и квалитет за нови тријумф.  

Утакмица између Лужнице и Власине игра се у суботу, 5. априла на стадиону Спортског центра у Бабушници, а почетак је заказан за 16 часова.