Министарство одбране расписало је конкурс за упис младића и девојака у војне школе за нову школску годину а, први пут, у Војну гимназију примаће се и ученице.

Конкурси за упис у Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије отворени су до 31. марта. 

У Војну гимназију биће примљено 90 ученика и ученица, у Војну академију њих 50, а на школовање на Медицинском факултету ВМА 25 кадета и кадеткиња.

Од ове године новина је што сеу Војну гимназију примају и девојке, тако да су сада свевојно образовне институције отворене за кандидате оба пола.

За време школовања ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература.

Војна гимназија и Војна академија ће током трајања конкурса сваке суботе организовати акцију "Отворена врата", током које ће заинтересовани моћи да виде капаците тих образовних установа и разговарају са надлежима.

Они који заврше школовање на Војној академији и Медицинском факутлету ВМА примају се у професионалну војну службу и добијају чин потпоручника.

Претходних година владало је велико интересовање младих за пријем у војне школе, тако је на прошлогодишњем конкурсу на једно слободно место у војно-образовним институцијама конкурисало око осам заинтересованих кандидата.

Конкурс је објављен у магазину „ОДБРАНА“ и на сајтовима Министарства одбране -www.mod.gov.rs, Универзитета одбране -www.uo.mod.gov.rs, Војне академије –www.va.mod.gov.rs, Војномедицинске академије -www.vma.mod.gov.rsи Војне гимназије –www.gimnazija.mod.gov.rsгде се може наћи више информација о условима конкурса и о потребној документацији.