Чланци

Штампа

Пројектом „Чиста животна средина за бољи живот“ предвиђено је да општина Бабушница добије око двадесет контејнера за одлагање чврстог отпада као што су стакло, картон, пластика. Такође је предвиђена и набавка пресе за балирање секундарног отпада који ће бити намењен продаји. Биће набављено и теретно возило а у оквиру пројекта биће припремљена и пројектна документација за санацију дивљих депонија. Грађани ће у оквиру пројекта имати прилику да методом компостирања отпада органског порекла добију ђубриво органског порекла које неки називају још и црно злато. Пројект ће трајати годину дана.
Пројекат „Чиста животна средина за бољи живот“ се реализује у оквиру програма Европске уније Echange 4. У име општине Бабушница председник општине Саша Стаменковић са својим сарадницима јуче је у Београду , са Делегацијом Европске уније, потписао уговор о реализацији овог пројекта. 
Програм ЕУ "Echange 4" почео је маја 2013. и траје до маја 2015. године, а спроводи га Стална конференција градова и општина.

2011 www.babusnica.rs.
Joomla 1.7 Templates