Пројектом „Чиста животна средина за бољи живот“ предвиђено је да општина Бабушница добије око двадесет контејнера за одлагање чврстог отпада као што су стакло, картон, пластика. Такође је предвиђена и набавка пресе за балирање секундарног отпада који ће бити намењен продаји. Биће набављено и теретно возило а у оквиру пројекта биће припремљена и пројектна документација за санацију дивљих депонија. Грађани ће у оквиру пројекта имати прилику да методом компостирања отпада органског порекла добију ђубриво органског порекла које неки називају још и црно злато. Пројект ће трајати годину дана.
Пројекат „Чиста животна средина за бољи живот“ се реализује у оквиру програма Европске уније Echange 4. У име општине Бабушница председник општине Саша Стаменковић са својим сарадницима јуче је у Београду , са Делегацијом Европске уније, потписао уговор о реализацији овог пројекта. 
Програм ЕУ "Echange 4" почео је маја 2013. и траје до маја 2015. године, а спроводи га Стална конференција градова и општина.