Чланци

Штампа

Општина Бабушница и Делегација Европске уније  у Републици Србији потписаће 29. јануара уговор о реализацији пројекта„Чиста животна средина за бољи живот“, у оквиру програма EXCHANGE 4.

            Уговор ће потписати у име општине Бабушница председник општине Саша Стаменковић. У изради пројекта „Чиста животна средина за бољи живот“ учествовао је пројектни тим општине Бабушница: Јелена Миленовић, Милан Искренов и Мирољуб Стојановић.

Пројекат  „Чиста животна средина за бољи живот“ обухвата управљање отпадом кроз сепарацију и унапређење одлагања отпада, као  и подршку санација сметлишта и дивљих депонија. Вредност пројекта је  160.000 евра. Општина Бабушница ће у пројекту учествовати са 11.000 евра

Програм EXCHANGE 4 је двогодишњи програм који финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина.

Општи циљ програма EXCHANGE 4 је да допринесе процесу стратешких промена на локалном нивоу кроз унапређење административних капацитета и ефикасности пружања услуга у јединицама локалне самоуправе у Србији, у складу са принципима реформе јавне управе, посебним националним политикама и праксом Европске уније.

2011 www.babusnica.rs.
Joomla 1.7 Templates