Nai vremena - Pregledaj se danas uivaj sa najbliima sutra
Beograd, 18. oktobar 2017.
Tokom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, počinje kampanja “Nađi vremena” koja ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice. Kampanja „Nađi vremena“ se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Kampanja će biti sprovedena u devet opština koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES, a čiji su domovi zdravlja zahvaljujući donaciji Evropske unije i Vlade Švajcarske nedavno dobili medicinsku opremu za ginekološke ordinacije. Nova oprema omogućila je bolje uslove za rad i unapređenje zdravstvene zaštite žena.

Tokom oktobra i novembra u Aleksincu, Babušnici, Beloj Palanci, Brusu, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Knjaževcu, Merošini i Svrljigu će sekroz niz različitih aktivnosti skrenuti pažnja javnosti, posebno žena, na to da je briga o zdravlju ujedno i briga o potomstvu, kao i da je preventiva najbolji lek za zdrav život. Upravo zato, u dogovorima sa domovima zdravlja u navedenim opštinama, sve žene, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu, moći će da obave besplatne ginekološke preglede tokom “Dana otvorenih vrata“. Opširnije