Филтер
 • Svetski dan zaštite životne sredine

  У више од 100 земаља широм света јуче је обележен Светски дан заштите животне средине, 5. јун. Тим поводом, је на платоу испред Дома културе Бабушница, организована изложба ликовних радова полазника Предшколске установе „Дечја радост“, на тему „Заштита животне средине“. Најбољи радови бабушничких предшколаца награђени су пригодним наградама које је обезбедио пројектни тим општине Бабушница и Регионална санитарна депонија Пирот. Директор Регионалне депоније Пирот наградио је све предшколце оловкама и чистанкама (бојанке) од рециклираног материјала. Прва три места: Анђелија Пејчић, Мартина Анђелков, Софија Крстић награђене су, од стране пројектног тима, ранчевима за школу. У току изложбе одржан је и едукативни час, а предавач је био Зоран Станковић, директор Регионалне санитарне депоније у Пироту. 

  ...
 • Treće mesto na turniru veterana u malom fudbalu

  Na turniru veterana u malom fudbalu pod nazivom “Kup Barezi“ održanom u Bugarskom gradu Etropolu, veterani FK „Lužnica“ iz Babušnice osvojili su treće mesto. Na turniru je učestvovalo šest ekipa iz Bugarske i četri iz Srbije, a prvo mesto osvojila je bugarska ekipa Zlatija, pobedivši u finalu na penale Olimpec iz Bugarske. Četvrto mesto na turniru osvojio je Balkanski iz Dimitrovgrada, peti je bio Zadrugar iz Krupca, dok je  šesto mesto osvojila ekipa Dragoša iz Pirota kojoj je pripala nagrada za fer-plej. Goran Mladenović iz Lužnice proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira, dok je Ljubiša Takov iz Balkanskog najbolji strelac. 

  ...
 • Tреће колo Квалитетне лиге Србије

  У трећем колу Квалитетне лиге Србије, стонотенисери Лужнице у премијерном наступу пред својим навијачима у новој сезони, дочекују сутра екипу СТК Крушевац. Почетак сусрета заказан је за  15.00 часова у сали ОШ "Деспот Стефан Лазаревић" у Бабушници.  

  24.10.2014.

 • Tреће коло Квалитетне лиге Србије

   

  У трећем колу Квалитетне лиге Србије, стонотенисери Лужнице у премијерном наступу пред својим навијачима у новој сезони, дочекују сутра екипу СТК Крушевац. Почетак сусрета заказан је за  15.00 часова у сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Бабушници.  

   

 • XV Међународни фестивал дечијег стваралаштва из матернјег језика и ликовне културе

  Централна манифестација XV Међународног фестивала дечијег стваралаштва из матерњег језика и ликовне културе  „Деца у Лужници“, одржаће се сутра у Основној школи „Светзар Марковић“ у Љуберађи. Програмом манифестацие  је предвиђено је отварање изложбе овогодишњих литерарних и ликовних радова, као и додела 12. главних и 11. посебних награда у четири категорије. Међу награђеним ученицима, у категорији ученика од 5. до 8. разреда трећу награду за литерарно стваралоштво освојила је  Теодора Арузановић, ученица петог разреда основне школе „деспот Стефан Лазаревић“, док је посебну награду освојила Катарина Адамовић., ученица седмог разреда бабушничке основне школе. У категорији ликоног стваралаштав за узраст од првог до четвртог разреда посебне награде су освојили Милица Радивојев, Анђела Стаменковић и Ана Стојчић, ученици Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице. Посебна награда за ликовно стваралаштво у категорији

  ...
 • Јавна набавка добара велике вредности - набавка електричне енергије за потребе јавне расвете на теритирији општине Бабушница

  Сагласно одредбама члана 39, 57 и 60 Закона о јавним набавкама  ( „Службени гласник РС“ , број 124/12 , 14/15 и 68/15) Наручилац :

  ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА

  упућује позив за подношење понуда у поступку јавне набавке

  број 404-7/2018-4

  ...
 • Јавна набавка за завршетак паркинг простор, одводњавање терена и изградњу приступне саобраћајнице

  Јуче је расписана јавна набавка мале вредности за завршетак паркинг простор, одводњавање терена и изградњу приступне саобраћајнице до паркинг простора.За десетак дана биће изабран најповољнији извођач а одмах након тога и почетак радова, саопштили су из Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница.

 • Јавни конкурс за финансирање или суфинансирање програма из области спорта на територији општине Бабушница у 2018. години.


  На основу члана 44. Закона о
  локалној самоуправи („Службени гласник РС“, број 129/07), члана 60.Статута општине Бабушница(„ Скупштински преглед општине Бабушница“ број 3/2008, 5/08, 13/12 и 13/13),

  ...
 • ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ДЕЧИЈИХ АУТО СЕДИШТА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА ЗА 2018. ГОДИНУ

  На основу члана 44.Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“,број 129/07, 83/14 и 101-2016-др. закон) члана 60. Статута општине Бабушница („Скупштински преглед општине Бабушница“, број 3/08, 5/08, 5/13 и 13/13) и члана 3. Програма коришћења средстава намењених унапређењу безбедности саобраћаја на путевима општине Бабушница у 2018. години број 06-29-8/2018-3 од 30.03.2018. године), председница општине Бабушница, упућује

  ЈАВНИ ПОЗИВ

  ЗА ДОДЕЛУ ДЕЧИЈИХ АУТО СЕДИШТА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА ЗА 2018. ГОДИНУ

  Текст јавног позива можете преузети

  ...
 • ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА

  На основу Одлуке о социјалној заштити општине Бабушница (''Скуштински преглед општине Бабушница'', број ( 9/11, 2/13, 17/13, 2/16 и 9/17) и Правилника о остваривању права из области социјалне заштите породице и деце и других облика материјалне помоћи број 110-1/2018-3 од 07.02.2018. године

  ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА

  расписује

  ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ
  УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА
  СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА

   

  Јавни позив за доделу Светосавске награде

  На основу члана 44.Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“,број 129/07, 83/14 и 101-2016-др. закон члана 60. Статута општине Бабушница („Скупштински преглед општине Бабушница“,број 3/08, 5/08, 5/13 и 13/13 и члана 6. Одлуке о Светосавској награди („Скупштински преглед општине Бабушница“, број 8/2010 и 29/16), председница општине Бабушница, упућује јавни позив за доделу Светосавске награде.

  Јавни позив можете преузети овде.
  26.12.2017. године

 • Јавни форум

  Удружење „Пиргос“ из Пирота сутра у Бабушници организује јавни форум на тему „ Препоруке за финансирање цивилног друштва у 2015. години“. Форум ће се одржати у сали 2 скупштине општине са почетком у 11.00 часова. Учесници форума имаће прилику да предлажу конкретне иницијативе за унапређење сарадње цивилног друштва и локалне власти, као и повећање транспарентности и одговорности у раду. Јавни форум се одржава у оквиру реализације пројекта под називом „Грађанско друштво- Идеје за транспарентност и одговорност“, уз подршку фондације Олоф Палме из Шведске.

   

 • Јавни фото конкурс на тему Мини депонија у мом граду.

  Удружење „Освежење“ из Пирота, заједно са Канцеларијама за младе из Пирота, Димитровграда и Бабушнице, расписало је Јавни фото конкурс на тему Мини депонија у мом граду. Учесници конкурса могу бити млади из општина Пирот, Димитровград и Бабушнице, а циљ конкурса је повећање еколошке свести у својим срединама. Учесници конкурса су дужни да у дигиталном формату забележе било који случај неправилног одлагања отпада у својим срединама и за који сматрају да се путем активизма може санирати.Најбоље фотографије биће награђене, а по једна једна депонија, у свакој средини, биће очишћена. Фотографије се шаљу на мејл Удружења „Освежење“ или путем facebook стране . Рок за слање фотографија је 30. јануар. Заинтересоваби за учешће на фото конкурсу све информације могу добити у Канцеларији за младе општине Бабушница. Фото конкурс на тему

  ...
 • Јесењи део фудбалског првенства Зоне „Југ“

  Јесењи део фудбалског првенства Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије улази у последњу трећину. До краја овог дела првенства остало је да се одиграју још пет првенствена кола у којима фудбалере Лужнице очекују три сусрета на гостујућим теренима, екипама из доњег дела табеле, и два тешка домаћинства, са лидером првенства Моравом из Владичиног Хана, и дојучерашњим срсколигашем Моравцем из Предејана. Прво од три гостовања екипу Лужнице очекује већ овог викенда, када ће у оквиру 11. кола гостовати у у Медвеђи петнаестопласираној екипи Јабланице.

  Према тренутном пласману на табели, и форми

  ...
 • Југословенски филм се враћа кући

  Традиционални, шести по реду,  Међународни успон на планину Руј одржаће се 13. јуна 2015. године. У оквиру успона биће организован и"Руј фест" филмски фестивал који ће бити одржан у 13.јуна у Ракити, у организацији Удружења грађана "ForumArtisticum" из Ниша. 

  ...
 • Јуниорке стонотениског клуба Лужница победнице екипног стонотениског првенства Регионалног стонотениског савеза Ниш

  Јуниорке стонотениског клуба Лужница из Бабушнице победнице су екипног стонотениског првенства Регионалног стонотениског савеза Ниш, које је јуче у организацији СТК Раднички, одржано у Крагујевцу. Екипа Лужнице у саставу: Милица Томић, Љубица Николић, Анђела Огњановић и Аница Јовановић,  вема убедљиво и лако дошла је до првог места, пошто је сигурним и убедљивим играма резултатима 3:0, 3:1 и 3:0  савладала вршњакиње Рудара из Крепољина, Борца из Параћина и Пожеге.

  Мушка јуниорска екипа на овом првенству није прошла квалификације по групама пошто је поражена од јуниора лесковачког „Хисара“ са 3:1 и  „Борца“из Параћина са 3:0, па је ово првенство завршила без запаженијег резултата. 

 • Акција "Исправно возило- безбедно возило"

  У оквиру акције "Исправно возило - безбедно возило" возачи у Србији могу  од данас па до 29. новембра да обаве бесплатан технички преглед својих возила на више од 150 линија техничког прегледа широм Србије. Ову традиционалну акцију организује Ауто-мото савез Србије, у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила. "Управа саобраћајне полиције ће током трајања ове заједничке акције у редовним саобраћајним контролама обавештавати возаче да могу да искористе пружену могућност и бесплатно преконтролишу своја возила", наводи се у саопштењу АМСС-а. Адресе центара за ванредни технички преглед објављене су на сајту АМСС www.amss.org.rs, а информација о најближем

  ...
 • Акција добровољног давања крви

  Друга овогодишња акција добровољног давања крви биће рализована сутра. Акција ће бити реализована у сали 2 зграде општине Бабушница, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова. Акцију организују Црвени крст Бабушница и Завод за трансфузију крви из Ниша.

  У првој акцији добровољног давања крви у овој години, реализованој 6. јануара, прикупљено је 14 јединица крви.

  23. фебруар 2015.

 • Акција добровољног давања крви

  Црвени крст Бабушница и Завод за трансфузију крви из Ниша организују сутра акцију добровољног давања крви, девету у текућој години. Акција ће бити реализована у просторијама Гимназије „Вук Караџић“ у Бабушници, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова. У претходних осам реализованих акција у општини Бабушница током ове године прикупљене су 254 јединице крви.

   

 • Акција добровољног давања крви

  Девета овогодишња акција добровољног давања крви биће реализована у уторак, 21. октобра у просторијама Гимназије „Вук Караџић“ у Бабушници. Акцију организују Црвени крст Бабушница и Завода за трансфузију крви из Ниша, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова.