Филтер
 • Одржана седница СО Бабушница

  На данашњој седници Скупштине општине Бабушница одборници локалног парламента усвојили су извештаје о раду за 2014. годину Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, Центра за социјални рад и Црвеног крста, као и годишњи извештај Савета за здравље општине Бабушница. Уз предлоге одлука о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, и критеријумима и мерилима за уговарање висине доприноса за уређивање грађевинског земљишта на подручју насеља Бабушница у поступку легализације објеката, скупштина је усвојила и нацрт одлуке о давању аутобуса на коришћење Јавном комуналном предузећу „Комуналац“, као и нацрте  одлука о изменама и допунама Буџета општине Бабушница за 2015. годину, оизменама одлуке о саветнику за заштиту права пацијената на територији општине Бабушница, и измени одлуке о

  ...
 • Одржана седница СО Бабушница

  Данас је одржана седница СО Бабушница којом је председавао председник Дејан Лазаревић. Усвојен је Деветомесечни извештај о извршењу буџета општине Бабушница, за период јануар-септембар 2014. године, као и предлози Одлука о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији општине; и утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2015. годину на територији општине Бабушница. Скупштина је усвојила предлог Одлуке о Општинском правобранилаштву, предлог одлуке о процени угрожености од елементарних непогода и других несрећа, као и Предлог измене одлуке о коришћењу службених возила. Усвојен је и предлог решења о образовању интерресорне комисије за процену потреба за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком деци и ученицима, а донета су и решења о именовању чланова Школских одбора ОШ „Светозар

  ...
 • Одржано Окружно такмичење из Географије

  У ОШ „Свети Сава“ у Пироту, јуче је одржано Окружно такмичење из Географије за ученике основних школа. У такмичењу ученика седмог разреда три ученика наше општине изборила су пласман на Републичко такмичење. Пласман на Републичко такмичење избориле су Анастасија Костић и Катарина Адамовић из ОШ Деспот Стефан Лазаревић наставника-ментора Славољуба Миладиновића, које су пласмане избориле са по 91 бодом, и Александар Цветков из ОШ Братсво из Звонца наставника-ментора Игора Ракића, који је са 90 бодова изборио пласман на Републичко такмичење.  

 • Окружна смотра рецитатора за основце

  Окружна смотра рецитатора за ученике основних школа одржава се сутра у Димитровграду. На овом такмичењу учествоваће осам ученика основних школа са територије општине Бабушница који су били најбољи на недавном општинском такмичењу. У категорији млађег узраста нашу општину на Окружној смотри рецитатора представљаће Сања Видановић, Ива Митић, Ива Аранђеловић из ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ и Милан Стојановић из ОШ „Добринка Богдановић“ из Стрелца, док је резерва Марко Маринков. У категорији старијег узрата на сутрашњој смотри наступиће Павле Николов, Бранка Тодоровић, Невена Јовановић и Јована Лазаревић, а резерва је Лука Пејчић.

 • Окружно такмичење из српског језика и хемије

  Прошлог викенда у основној школи „Вук Каџић“ у Пироту одржана су окружна такмичења из српског језика и хемије. На такмичењу из хемије учествовало је двадесетак ученика основних школа са територије Пиротског округа, који су полагали тест знања. Петеоро ученика, међу којима је и Александар Николић, ученик седмог разреда основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“,квалификовало се за вежбе. Александар Николић је у укупном поретку зазео треће место. На окружном такмичењу из српског језика, познатијем као „Књижевна олимпијада“ учествовали су учениции осмог разреда основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“. Прво место на такмичењу освојиле су Катарина Адамовић и Анастасија Костић, друго

  ...
 • Окружно такмичење у стоном тенису

  У оквиру школског спорта, сутра се у Димитровграду одржава Окружно такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа. На овом такмичењу бабушнички школски спорт представљаће ученици Гимназије „Вук Караџић“ и Техничке школе наступима у појединачној и екипној конкуренцији. ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, која је ранијих година у стоном тенису бележила одличне резултате и пласмане на Републичка такмичења, ове године неће имати представнике ни у појединачној, а ни у екипној конкуренцији. Републичко такмичење у стоном тенису биће одржано 19. новембра у Трстенику, а право наступа избориће победници у појединачним и екипним такмичењима на сутрашњем Окружном

  ...
 • Окружно такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа

  Данас је у Димитровграду одржано Окружно такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа. У такмичењу средњошколаца, у женској појединачној конкуренцији прво место освојила је Анђела Огњановић ученица Техничке школе из Бабушнице. Она је у финалу резултатом 2:0 победила Невену Јовановић из пиротске Гимназије. Освајањем првог места Анђела Огњановић пласирала се  на Републичко такмичење. Прво место и пласман на Републичко такмичење, остварила је и женска екипа Гимназије „Вук Караџић“ Бабушница. Бабушничке гимназијалке победиле су у финалу екипу пиротске Гимназије резултатом 2:0.  У појединачној конкуренцији средњошколаца, Младен Костадиновић ученик Гимназије „Вук Караџић“ из Бабушнице освојио је друго место. Бољи од њега резултатом 2:0 у финалу био је Стефан Јанаћковић ученик Техничке школе из Пирота.

  ...
 • Омладинци ФК Лужница

  У дербију другог кола Окружне омладинске лиге, омладинци ФК Лужница из Бабушнице одиграли су у суботу на свом терену нерешено 2:2 са омладинцима ФК Балкански из Димитровграда. Гости из Димитровграда повели су са 2:0, али су млади фудбалери Лужнице заиграли боље и до краја сусрета успели да изједначе и остану не поражени на свом терену.  

 • Омладинци ФК Лужница

  Омладинци ФК Лужница из Бабушнице победом су започели првенство Окружне омладинске лиге. Они су јуче у сусрету првог кола победили на свом терену вршњаке екипе Гњилан резултатом 3:0. У другом колу Окружне омладинске лиге, омладинци Лужнице гостују у недељу, 21. септембра у Пироту екипи Танаско Рајић.

 • Омладинци ФК Лужница

  Победом на свом терену резултатом 3:0 против екипе Владимир Дурковић из Пирота, омладинци ФК Лужница завршили су првенствену сезону у Окружној омладинској лиги у којој су освојили прво место и као награду добили пехар победника лиге.

 • Општинска смотра рецитатора

  Овогодишња општинска смотра рецитатора биће одржана у петак, 27. марта у сали Дома културе Бабушница. На овогодишњој смотри учествоваће ученици основних школа са територије општине Бабушница. Из сваког узраста биће изабрано шест кандидата, а стручна комисија оцењиваће избор песме, акцентацију, дикцију, остваривање мисаоних и емотивних садржаја песме, природност израза и сугестивност рецитовања. Окружна смотра рецитатора биће одржана највероватније у Бабушници почетком априла.

  19. март 2015.

 • Општинско веће

  На данашњој седници Општинског већа општине Бабушница којом је председавао председник општине Саша Стаменковић, чланови већа, прихватили су на основу Закона о пољопривредном земљишту и уз сагласност Министарства пољопривреде и заштите животне средине Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бабушница за 2015. годину. Општинско веће је на данашњој седници дало и сагласност на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у општинској Управи општине Бабушница, условљеног Правилником о поступку спровођенја обједињене процедуре и Матичним подручјима.

  ...
 • Општинско Веће

  На јучерашњој седници,  Општинско Веће општине Бабушница прихватило је Предлог Закључка о измени Закључка о новчаној помоћи ученицима, чиме су се стекли технички услови за спровођење Закључка општинског већа, са седнице одржане 23. јуна ове године, којим се ученицима са територије општине Бабушница који по први пут редовно уписују први разред  Гимназије и Техничке школе у Бабушници као стимулација за упис у средње школе у Бабушници месечно издваја стипендија од 3.000 динара за период од 10 месеци у школској 2014/2015. години. По том Закључку, редовним ученицима Гимназије и Техничке школе из удаљених села наше општине определиће се новчана средства за смештај у Дому ученика у Бабушници у износу од 1.248.00 динара месечно. Јучерашњим Закључком Веће је одлучило да се новчана средства за смештај у Дому ученика не исплаћују ученицима, већ

  ...
 • Општинско Веће

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је седницу општинског Већа које ће се одржати сутра у 08.00 часова. Чланови Већа разматраће измене и допуне финансијски планова буџетских корисника општине Бабушница. На дневном реду седнице наћиће се и разматрање пројекта санације депоније Крушка као и програма ЈКП Комуналац који се односи на чишћење сеоских депонија ради побољшања животних услова на селу. Такође биће и разматран захтев Црвеног крста Бабушница за одобравање средстава за организовање трке под називом „Трка за срећније детињство“. Општинско Веће разматраће и друга питања из своје надлежности.

 • Општинско веће

  Данас је одржана седница Општинског већа општине Бабушница којом је председавао председник општине Саша Стаменковић. Главна тачка данашње седнице било је разматрање стања у ЈКП „Комуналац“ Бабушница. После уводног излагања директора овог предузећа Јовице Љубића, у коме је он чланове већа упознао са предлозима Надзорног одбора ЈКП-а о мерама за излазак из кризе, чланови већа су, после темељне и свеобухватне расправе, усвојили закључак са конкретним потезима које хитно треба предузети како би се ушло у консолидацију и сређивање, како финансијског тако и општег стања овог предузећа. Како је истакао председник општине, све ове мере биће орочене на период од 60 дана, када ће се поново сагледати стање у „Комуналцу“ и одлучивати о његовој даљој судбини. На данашњој седници чланови већа разматрали су и усвојили Извештај о раду Центра за

  ...
 • ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

  На седници Општинског већа којом је председавао председник општине Бабушница Саша Стаменковић чланови већа усвојили су одлуку о ребалансу Буџета општине Бабушница за текућу годину, према којој се Буџет општине са око 390 милиона динара увећава на 397.720.000 динара.

  Веће је прихватило нацрт одлуке о прибављању непокретности бивше експозитуре ОТП банке у циљу превазилажења проблема изазваног одлуком руководства АЛФА банке да пре два месеца затвори своју експозитуру у Бабушници. За ту намену, ребалансом буџета, обезбеђено је 2.800.000 динара.

  ...
 • Општинско Веће

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра седницу општинског Већа општине Бабушница. Седница ће се одржати у Сали 2 зграде општине Бабушница са почетком у 10 часова.

  На сутрашњој седници Веће ће разматрати Одлуку о измени Одлуке о општинском Већу општине Бабушница, као и Предлог Правилника о остваривању права из области социјалне заштите породице и деце.

  На дневном реду сутрашње седнице Већа наћи ће се и Предлози Решења о давању сагласности на финансијске планове Председника општине и Општинског већа, као и Скупштине општине, Општинске управе, Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, Дома културе, Народне библиотеке, Црвеног крста, Центра за социјални рад, Туристичке организације, Предшколске установе Дечија радост и основних и средњих школа на територији

  ...
 • Општинско веће општине Бабушница

  На данашњој седници, Општинско веће општине Бабушница разматрало је препоруке о рационализацији броја запослених у јединицама локалне самоуправе Министарства за државну управу и локалну самоуправу, као и полазну основу за прву фазу смањења броја запослених које је утврдио Савет за реформу јавне управе. На основу ових докумената и извештаја које су Општинском већу доставили директни и индиректни корисници буџетских средстава, јавна предузећа чији је оснивач локална самоуправа, као и правна лица над којима локална самоуправа има

  ...
 • Општинско Веће општине Бабушница

  На данашњој седници Општинско Веће општине Бабушница разматрало је и усвојило измене и допуне финансијских планова буџетских корисника општине Бабушница, осим финансијских планова Скупштине општине и Центра за социјални рад општине Бабушница о којима ће се чланови већа изјаснити на наредној седници.  Веће је разматрало и усвојило пројекат санације и рекултивације депоније Крушка, као и програм ЈКП Комуналац који се односи на чишћење сеоских депонија ради побољшања животних услова на селу.  На данашњој седници, Веће је донело одлуку о расподели средстава по Јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката-програма од јавног

  ...
 • Освајање врхова Ракош и трестен на Старој планини

  Планинарски клуб „Руј 1706“ из Бабушнице спровешће сутра акцију освајања врхова Ракош и трестен на Старој планини. По речима Саше Аранђеловића и из Планинарског клуба „Руј 1706“ експедиција ће кренути из села Бежиште ка Сувој планини и врховима Ракош и Трестен. Полазак експедиције је у 8. сати из центра Бабушнице.

  16. јануар 2015.