Филтер
 • Носиоц часног крста Милан Петровић

  Српска православна црква и верници прослављају данас један од највећих хришћанских празника- Богојављање – „објављивање Богочовека“ и „ увођење Христа у месијанску мисију“. Празником се обележава то што је, по верском учењу, Јован Крститељ, пошто је крстио Исуса Христа у реци Јордан, видео како се „небо отвара“ и на Исусову главу у облику голуба слеће „Свети Дух“, чиме је први пут објављена тајна Свете Тројице,

  ...
 • О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  Приоритети добровољне помоћи су у конзервираној храни, флашираној води, храни за бебе и средтвима за хигијену. Главни сабирни пункт добровољне помоћи је у седишту Црвеног крста у Бабушници, ул. Радослава Митровића Шумадинца у Бабушници.    

  Помоћ у готовом новцу искључиво се прима у главном сабирном пункту.

  Радно време Црвеног крста у Бабушници од понедељка 19.05.2014. године биће од 07:00 до 16:00 часова. Ван тог времена дежураће сабирни пункт у згради општине Бабушница, као и остали пунктови.

  ...
 • О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  Обавештавају се грађани општине Бабушница, привредна друштва, друга правна лица и предузетници да је пункт за прикупљање пакета помоћи отворен у згради општине Бабушница, где је организовано дежурство радника Општинске управе и чланова Општинског штаба за ванредне ситуације. Пакети помоћи могу да садрже конзервирану храну, флаширану воду, храну и опрему за бебе, пелене, одећу, обућу, рукавице, ћебад, дезинфекциона средства, средства за личну хигијену и новац, који ће сукцесивно бити прослеђивана угроженима у складу са распоредом Штаба за ванредне ситуације Републике Србије. Добровољци који остављају податке биће активирани и упућени у угрожена подручја у складу са распоредом Штаба за ванредне ситуације Републике Србије.

  ...
 • Обавештење

  Обавештавају се грађани општине Бабушница који су претрпели штету као последицу елементарних непогода да се обрате компанији “Дунав осигурање” а.д.о. Експозитура Бабушница, ради утврђивања висине штете и евентуалне накнаде, Владимиру Илићу, село Драгинац на број 385-003.
  Општина Бабушница је на основу Уговора о осигурању број 404-47/2013-1 од 30.09.2013. год. уплатила полису осигурања за осигуране ризике дефинисане у члану 2:

  ...
 • Обавештење из Дома здравља

  Потврде о ослобађању од плаћања партиципације за здравствене услуге издате за 2014. годину од јуче више не важе, обавештавају из Дома здравља „Др Јован Ристић“ у Бабушници. Пацијенти који испуњавају услове за ослобађање од плаћања партиципације потребно је да се обрате Филијали Републичког фонда за здравствено осигурање у Бабушници како би добили потрвде о ослобањању од партиципације за 2015. годину.

  15. јануар 2015.

 • Обавештење из Удружења Млади сточар

  Удружење „Млади сточар“ из Бабушнице обавештава пољопривредна домаћинства да као и прошле године пружа бесплатну услугу попуњавања неопходних образаца за обнову или регистрацију пољопривредних газдинстава. За попуну образаца пољопривредници се могу обратити у просторијама овог удружења у згради бивше Земљорадничке задруге „Будућност“ сваког радног дана у времену од 9.00 до 14.00 часова. За све информације пољопривредници се могу обратити на телефон Удружења „Млади сточар“ 383-175. 

  ...
 • Обавештење из Удружења пензионера

  Удружење пензионера општине Бабушница организује у суботу, 28. марта 2015. године офтамолошки преглед за добијање наочара. Преглед ће се обавити у просторијама удружења са почетком у 10 часова. Преглед је бесплатан, а уколико лекар пропише наочаре пензионери ће морати да их купе. Пензионери са собом на преглед треба да понесу чек од последње пензије и личну карту. Пријављивање пензионера заинтересованих за преглед траје до 25. марта у просторијама удружења код Олге Стаменковић. 

  ...
 • Обавештење о расписаном Јавном позиву за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања

  На основу члана 8. став 1. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број16/2016 8/2017).

  Општинско већеопштине Бабушница, улица Ратка Павловића 1, 18330 Бабушница, ПИБ : 102145694 , матични број : 07172788 ,

  ...
 • Обавештење о расписаном конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања


  На основу члана
  18. став 1. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број16/2016 8/2017).

  Председник општине Бабушница, улица Ратка Павловића 1, 18330 Бабушница, ПИБ : 102145694 , матични број: 07172788 ,шифра делатности

  ...
 • Обавештење упућено Звоначком крају

  Председницизаменициланови сталног и проширеногсастава бирачких одбора 

  ...
 • Обележена слава села- Константиновдан

  Данас је у Црвеној Јабуци обележена слава села - Константиновдан. На данашњој прослави присуствовали су многобројни Црвенојабучани који живе широм Србије, гости из округа, као и представници локалне самоуправе. Фолклаорни ансамбл Дома културе Бабушница одржао је и културно-уметнички програм. Данас је и свечано откривено спомен обележје младој револуционарки и скојевки из Црвене Јабуке Добринки Богдановић. Венце на спомен обележје поред чланова породице,

  ...
 • Обилне падавине захватиле нашу општину

  Услед обилних падавина које су у петак захвартиле општину Бабушница дошло је до изливања бујичних потока који су изазвали оштећења на локалним и махалским путевима у Драгинцу, махале Царевци и Којшинци, у Калуђереву у место званом Брод, у Горчинцу , локални пут до гробља и у Стрелцу ка махали близу Студене. Поводом насталих штета сутра ће, у 11.00 сати заседати Штаб за ванредне ситуације општине Бабушница који ће донети конкретне мере за санацију оштећених махалских путева. По речима председника општине Бабушница Саше Стаменковића у раним јутарњим часовима представници Дирекције за грађевинско земљиште, путеве, и комунални развој општине Бабушница обићи ће махале у наведеним селима и проценити штету, а извештај ће бити поднет Штабу за ванредне ситуације опшзтине Бабушница.

  ...
 • Обичај призивања пролећа

  Традиционална манифестација јахања неоседланих коња, којом се по древном обичају призива пролеће, одржана је у суботу у Горњем Стрижевцу. Овај вековима стар обичај назива се Тодорица, а одржава се на тодорову суботу. Младићи су, на Тодорову суботу, обучени у народне ношње и први пут изводе коње из штале и јашу их неоседлане, а поред призивања пролећа, они желе да се покажу и пред девојкама које су спремне за удају. Обичај јахања неоседланих коња на Тодорову суботу обновио је мештанин Горњег Стрижевца Срђан Поповић, прва оваква манифестација је одржана пре пет година. Од прошле године у организацији манифестације укључила се и Туристичка организације општине Бабушница. Директор Туристичке организације општине Бабушница Милан Стаменковић је за Тањуг рекао да је овај обичај обновљен како би се младим нараштајима

  ...
 • Обрасци за изборе за одборнике Скупштине општине Бабушница

 • Обустављање саобраћаја у делу Коритничке клисуре

  Због асфалтирања деонице пута од Бабушнице до Беле Паланке, на делу кроз Коритничку клисусру, сутра ће у времену од 10 до 12 и од 14 до 16 часова биће у потпуности обустављен саобраћај на овој деоници.  

 • ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНИ БАБУШНИЦА

  На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту („Сл.гласник РС“, број 62/2006, 65/2008- др.закон,41/2009, 112/2015 и 80/2017), Правилника о условима и поступку давања у закуп и

  ...
 • ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНИ БАБУШНИЦА - ДРУГИ КРУГ

              На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту („Сл.гласник РС“, број 62/2006, 65/2008- др.закон,41/200

  ...
 • Огранак СКОР-а Бабушница

  Одлуком Председништва Савеза књижевника у отаџбини и расејању на седници одржаној у Новом Саду протекле суботе, формиран је Огранак СКОР-а Бабушница. За предника Огранка Бабушница изабрана је Вера Цветановић, књижевница из Бабушнице. Формирањем Огранка Бабушница, због недовољног броја чланова, престао је са радом  Огранак Бела Паланка, тако да чланови из Беле Паланке могу узети учешће у раду Огранка Бабушница док се не стекну услови за реактивирање белопаланачког Огранка.  

  10.11.2014.

 • Одличне вести из ОШ "Деспот Стефан Лазаревић"

  На републичком такмичењу Књижевна олимпијада , које је 10. Маја одржано у Сремским карловцима, ученица осмог разреда ОШ Деспот Стефан Лазаревић, Јелена Тодоровић освојила је треће место, њен наставник ментор је Вера Цветановић. Такмичење је намењено свима који воле читање и откривање писане речи а организатори такмичења су Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Школска управа Нови Сад и Карловачка гимназија.

  Још једна лепа вест долази из основне школе Деспот Стефан Лазаревић, а ради се о похвали коју је ученица 7. разреда Анастасија Костић за своју песму „ Хоћу да полетим“, добила на књижевном сусрету Гордана Брајовић. Анастасија је похвалу добила у категорији

  ...
 • Одложен сусрет 6. кола Летње регионалне кошаркашке лиге

  Сусрет 6.кола Летње регионалне кошаркашке лиге између кошаркаша Бабушнице и екипе  КК Пирот 2, који је данас требало да се одржи у Бабушници, због реконструкције терена одложен је за први слободни термин наредних дана. У недељу, 15. јуна кошаркаши Бабушнице гостују у Бору где ће се у сусрету 5. кола састати са екипом КК Зицер, од које су недавно у сусрету 3. кола поражени у Бабушници резултатом 78:701.