Филтер
 • Награђен фолклорни ансамбл Дома културе Бабушница

  Јуче је, након пет такмичарских дана, завршен највећи фестивал фолклора Србије „Златни опанак“ у Ваљеву, који је окупио 126 ансамбла из Србије и неколико земаља региона. Чланови фолклорног анасамбла бабушничког Дома културе учествовали су на овој смотри у категорији јуниора узраста од 13 до 16 година. Они су се публици прредставили „Играма из околине Пирота“. Након такмичења фолклорни ансамбл Дома културе Бабушница награђен је за изузетно успешан наступ и приказан уметнички ниво. Све извођаче је  пратио и оцењивао стручни петочлани жири којим је председавао Радојица Кузманововић, кореограф и директор националног ансамбла Коло. Организатори фестивала фолклора су Друштво за неговање српског фолклора „Градац“ и скупштина општине Ваљево.

 • Награђени ученици ОШ "Деспот Стефан Лазаревић"

  И ове године Математичко друштво Архимедес из Београда организовало је такмичење математике, Мислиша 2014,  за ученике од 2. до 8. разреда. Циљ такмичења је да повећа мотивисаност ученика и интересовање за боље учење математике. На овогодишњем финалу такмичења Мислиша 2014, које је одржано у Београду, учествовала су 4 ученика основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“из Бабушнице, а троје њих је награђено. Панчић Петра ученица другог разреда освојила је другу награду, док је Милановић Никола такође ученик другог разреда освојио трећу награду њихова учитељица је Злата Павловић. Милошевић Валентина ученица трећег разреда освојила је трећу награду, њена учитељица је Наташа Јовановић. Иначе на финалном такмичењу ове године наступило је 100 учесника узраста од 2. до 8. разреда са територије целе Србије.

 • Награда за најбољи пројекат у Србији

  Омладинско удружење „Шанса“ из Бабушнице добило је награду за најбољи пројекат у Србији на завршној конференцији програма „Млади су закон 2014“ у категорији Промоција солидарности и хуманости. Награду, председници удружења Ани Вељковић, уручио је министар Омладине и спорта Вања Удовичић и представник Европске Уније у Србији Мајкл Девенпорт, аволонтере је поздравила и стална координаторка Уједињених нација у Србији, Ирена Војачкова Солорано. Пројекат удружења под називом „Једнаки, али различити“ реализован је у оквиру програма  „Млади су закон 2014“ за Пиротски округ.Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ промоцију активизма и волонтеризма и

  ...
 • Народна кухиња почиње са радом

  Народна кухиња у Бабушници почеће са радом у понедељак, 23. јуна. Слободан Момчиловић, секретар Црвеног крста Бабушница за наш радио каже да су намирнице за кухињу стигле, а да се током наредне недеље очекује да буде обезбеђено и брашно. Он додаје да је за услуге коришћења Народне кухиње, до сада, пријвљено око стотинак корисника и да сви који испуњавају критеријуме за коришћење услуга народне кухиње могу да се пријављују и током нредних дана, све до почетка рада народне кухиње. Народна кухиња општине Бабушница биће смештена у кухињи бившег Текстилколора. Рад Народне кухиње финансира општина Бабушница. 

 • Народна кухиња у Бабушници

  Комисија задужена за рад Народне кухиње у Бабушници донела је одлуку да се листа корисника услуга Народне кухиње са садашњих 160 повећа 200 , на тај начин што би се оброк дeлио свком члану породице корисника. Народна кухиња у Бабушници почела је са радом 23. јуна прошле године, а рад Народне кухиње финансира општина Бабушница.

  19. јун 2015.

   

 • Национални савет

  Јуче су у Србији одржани избори за Националне савете. На изборима за Национални савет ромске националне мањине  на подручју општине Бабушница право гласа имало је 114 грађана, а то право искористило је 39 гласача. Највећи број гласова освојила је листа „Роми за Србију-Србија за Роме“ која је освојила 13 гласова. На изборима за Национални савет бугарске националне мањине право гласа имало је 128 грађана, а од тог броја гласало је 48 бирача. Највећи број гласова освојила је листа „Будућност у коју верујем-др Владица Димитров“, која је освојила 42 гласа. „Коалиција Бугара у Србији-Зоран Петров“ освојила је 2 гласа, док је листа „ Владимир Захаријев-то смо ми-од срца за бољитак свију нас где год да смо“ освојила 4. гласа. 

  ...
 • Наши фолклорци освојили треће место

  На финалној вечери ВИ Међународног фолклорног фестивала „Босилеградско Краиште пева и игра“ одржаној јуче у Босилеграду, Јана Панић и Миодраг Ђорђевић чланови Фолклорног ансамбла Дома културе Бабушница освојили су пехар и дипломе за свеукупно освојено треће место. Фестивал је одржан од 25. јула до 2. августа у организацији Установе Центар културе „Босилеград“ и општине Босилеград, а учествовало је 40 фолклорних друштава, односно 1.549 учесника из земље и иностранства. Фолклорни ансамбл Дома културе Бабушница наступио је на фестивалу 30. јула, када су Јана Панић и Миодраг Ђорђевић проглашени за победнике вечери и стекли право наступа на финалној вечери која је одржана у оквиру прославе Дана општине Босилеград.

 • Не заборавимо наше старе

  Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадор Мајкл Девенпорт посетиће данас и сутра Лесковац

  ...
 • Недеља Црвеног крста

  Од јучерашњег обележавања Светског дана Црвеног крста, па све до 15. маја обележава се Недеља црвеног крста са темом за коју се определила Међународна федерација друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а која ове године носи назив “Моја прича о Црвеном крсту” / “Моја прича о Црвеном полумесецу”. Већина људи је свакодневно у контакту са активностима и програмима Црвеног крста и Црвеног полумесеца, некада и непосредно учествујући у његовом раду, а да тога нису ни свесни. Изузетно велики број људи је свој први курс помоћи имао у Црвеном крсту или путем Црвеног крста добио прве информације о

  ...
 • Нерешено 0:0

  Фудбалери Лужнице у 11. колу Зоне „Југ“, одиграли су јуче нерешено 0:0 на гостовању у Медвеђи екипи Јабланице. Без петорице стандардних играча фудбалери Лужнице нису успели да забележе и трећу победу заредом. Најбољу прилику за гол, а самим тим и победу Лужнице пропустио је Џими Виденовић, када се у 88. минуту сусрета нашао сам пред голманом Јабланице, али је његов ударац завршио преко гола. Ремијем у Медвеђи, Лужница је са 20 бодова пала са трећег на четврто место на табели. У наредном колу, у суботу 1. новембра у Бабушници гостује лидер првенства екипа Мораве из Владичиног Хана. Дерби сусрет 12. кола игра се од 14.00 часова на стадиону Спортског центра. 

  ...
 • Никола Миладиновић награђен за драму "Лабудова песма"

  Никола Миладиновић из Бабушнице освојио трећу награду за драму „Лабудова песма“  на конкурсу за ученике средњих школа „Идућ учи, у векове гледа“. Конкурс је расписала Задужбина Доситеја Обрадовића, а ове године примљено је 103 рада из 46 средњих школа. Награде за најбоље биће уручене у Београду, на посебној свечаности. Задужбина „Доситеј Обрадовић“ већ традиционално, 10 пут, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја расписује књижевни конкурс за ученике средњих школа. Ове године навршава се 275 година од рођења Доситеја Обрадовића и

  ...
 • Ноћни турнир у малом фудбалу - полуфинале

  На традиционалном ноћном турниру у малом фудбалу „Бабушница 2014“  синоћ су одигране утакмице четврт-финала. Пласман у полу-финале избориле су екипе „Дами стил“ из Бабушнице и „Еко блок“ из Власотинца. Екипа „Дами стил“ победила је резултатом 3:2 екипу „Цариброд“ из Димитровграда, и за пласман у финале састаће се вечерас са екипом „Цвећара цвет“. Екипа „Еко блок“ је након извођења пенала победила нишку екипу „Економист“ резултатом 3:1. У регуларном току сусрет је завршен резултатом 2:2, а нерешено је било и након продужетака 3:3, па су учесника полуфинала одлучили пенали. „Еко блок“ ће се вечерас у другом сусрету полуфинала састати са екипом „ВИК Наисус“ из Ниша. 

  ...
 • Нова седница Општинског већа

  Јуче је одржана нова седница општинског већа којом је председавао Саша Стаменковић, председник општине Бабушница. Чланови већа су на седници усвојили предлог закључка о расподели средстава која су намењена спортским клубовима и организацијама на територији општине Бабушница. Највише новца из буџета добиће фудбалски клуб „Лужница“ - 5 милиона и 348. хиљаде динара. Карате клуб „Тигар“ добиће у овој години 540.000 динара, стонотениски клуб 800.000, Тениски клуб 380.000, Кошаркашки клуб 480.000, Клуб малог фудбала 250.000, Шах клуб 120.000, Планинарски клуб „Руј 1706“ 100.000 и Одбојкашки клуб 80.000 динара. Савез спортова општине Бабушница ће у овој години за своје активности добити око милион динара. Општинско веће разматрало је и друга питања из своје надлежности.

  ...
 • Нова школска година

  Нова школска година за ученике основних и средњих школа у Србији, почиње у понедељак, 1. септембра. У ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Бабушници понедељак је наставни дан, а првог радног дана неве школске године ученици трећег и старијих разреда, од 5 до 8 наставу ће имати у преподневној смени од 8 часова. У поподневној смени од 13 часова наставу ће похађати ученици 2. и 4. разреда. Традиционални свечани пријем и прозивка првака је у 8.30 часова. Свечаном пријему првака, присуствоваће и председник општине Бабушница Саша Стаменковић, који ће том приликом најмлађим школарцима уручити поклоне локалне самоуправе. 

  ...
 • Нови начелник Пиротског округа

  Влада Србије, на седници одржаној 14. новембра, донела је одлуку да разреши дужности начелника Пиротског округа, Александра С.Ћирића и донесе решење о постављењу Димитрија Видановића за начелника Пиротског округа. Поред начелника Пиротског округа, разрешени су још начелници Топличког, Моравског и Расинског округа. Ова одлука објављена је 14. новембра у Службеном гласнику број 125. Именовањем на место начелника Округа, Димитрију Видановићу престао је мандат одборника у Скупштини Општине Пирот.

 • Нови одборници СНС-а

  Чланство и одборници општинског одбора УРС Бабушница јуче су колективно приступили општинском одбору СНС Бабушница. Општинском одбору СНС приступио је и један одборник Јединствене Србије, као и један део чланова овог општинског одбора. Доласком нових одборника СНС у скупштини општине Бабушница има десет одборника.

 • Нови председник Савеза спортова општине Бабушница

  На јучерашњој редовној Скупштини Савеза спортова општине Бабушница, прихваћена је оставка досадашњег председника овог савеза Славише Димитријевића, и за новог председника Савеза спортова општине Бабушница изабран је Горан Димитријевић. Скупштина је усвојила извештај о раду за 2014. годину,  разматрала предлоге за даље функционисање Савеза спортова, као и одлуку о расподели новчаних средстава спортским клубовима и организацијама на територији општине Бабушница за 2015. годину.

  5. фебруар 2015.

 • Нови савет месне заједнице Горњи Стрижевац

  На збору грађана Месне заједнице Горњи Стрижевац одржаном у недељу, 9. фебруара изабран је нови Савет месне заједнице. За чланове Савета изабрани су Бобан Ђорђевић, Братислав Живковић, Мирољуб Филиповић, Данијел Манић и Зоран Стојановић. Поред избора Савета, на збору је за председника МЗ Горњи Стрижевац изабран  Бобан Ђорђевић док је за подпредседника изабран Братислав Живковић.

 • Новинарска протестна шетња

  Синдикат новинара Србије организује сутра на Европски дан одбране новинарсктва протестну шетњу против недавно усвојеног сета Медијских закона. Протестна поворка кретаће се од Трга Николе Пашића до Министарства културе и информисања, Скупштине Србије и Уставног суда Србије. Поред представника Синдиката новинара Србије, у протестној шетњи учествоваће и представници Професионалног удружења новинара Србије и Медијског удружења послодаваца Србије. Поворка ће са Трга Николе Пашића кренути у 12.05 часова, а представници три организације предаће на портирници Министарства културе и информисања допис министру Ивану Тасовцу. Након

  ...
 • Нормализовано водоснабдевање Бабушнице

  Због квара на главној водоводној мрежи у улици 9. мај у Бабушници, данас у преподневним часовима без воде је остала цела Бабушница. Екипе ЈКП „Комуналац“ одмах су реаговале и санирале квар, тако да је водоснабдевање Бабушнице нормализовано нешто после 11 часова.