Филтер
 • КМФ „Бабушница 2011“ -15. коло

  У 15. колу  Регионалне ФУТСАЛ лиге екипа КМФ „Бабушница 2011“ гостује лидеру на табели, екипи КМФ „Бањица“ из Беле Паланке. Комшијски дерби, и сусрет две екипе које своје утакмице домаћинства играју на истом месту, игра се у понедељак, 30. марта у Спортској хали „Бањица“ у Белој Паланци, а почетак је заказан за 18.00 часова.

  26. март 2015.

 • Колективна изложба под називом „Рат“

  Поводом обележавања стогодишњице од почетка Првог Светског рата, у Галерији Дома културе Бабушница у петак, 5. септембра биће отворена колективна изложба слика бабушничких ликовних стваралаца под називом „Рат“.  Отварање изложбе,  на којој ће 15 ликовних стваралаца изложити преко 20 радова је у 19 часова.

 • Комисија за доделу Светосавске награде

  Комисија која ће разматрати предлоге за доделу Светосавске награде одржаће у понедељак, 26. јануара састанак на коме ће изабрати кандидате за ово признање. Ове године биће додељене Светосавске награде у три категорије: у категорији ученика, радника школе и предшколске установе, и образовних установа. Комисији коју је образовао председник општине Саша Стаменковић своје предлоге кандидата за ово високо признање доставили су: ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ Бабушница и ОШ „Братство“ Звонце. Предлоге кандидата за доделу Светосавске награде биће упућен Општинском већу на усвајање. Награде ће уручити председник општине Бабушница Саша Стаменковић.

  23. јануар 2015.

 • Конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама у општини Бабушница

  Конкурс и конкурсну документацију можете преузети овде
  15. децембар 2017. године

 • Конкурс за упис ученика у први разред средње школе

  Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Србији за школску 2014/2015. годину. Конкурсом је предвиђено да Гимназија „Вук Караџић“ у Бабушници  у школској 2014/2015. години упише једно одељење са тридесет ученика. У техничкој школи, као и ранијих година, у четворогодишњем смеру машински техничар моторних возила биће места за тридесет ученика, док ће у трогодишњим смеровима Аутомеханичар и бравар бити места за по петнаест ученика. Према календару уписа у први разред средње школе, за 2014/2015 годину, пријемни испити ће бити  прво одржани за ученике који конкуришу за упис у уметничке школе, школе за ученике са посебним способностима, као и школе у којима се део наставе одвија на страном језику. Они полажу пријемни испит од 31. маја до 9. јуна, након чега их чека и тродневни завршни испит, на који излазе сви ученици. Мала матура

  ...
 • Конкурси за упис у Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије

  Министарство одбране расписало је конкурс за упис младића и девојака у војне школе за нову школску годину а, први пут, у Војну гимназију примаће се и ученице.

  Конкурси за упис у Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије отворени су до 31. марта. 

  У Војну гимназију биће примљено 90 ученика и ученица, у Војну академију њих 50, а на школовање на Медицинском факултету ВМА 25 кадета и кадеткиња.

  Од ове године новина је што се

  ...
 • Конституисан Савет за здравље општине Бабушница

  Данас је одржана седница Савета за здравље општине Бабушница на којој је конституисан овај савет и усвојен Пословник за здравље општине Бабушница.

  Чланови Савета за здравље општине Бабушница испред локалне самоуправе су др Славољуб Костић и Саша Цветановић,  др Љубиша Илић испред Дома здравља „Др Јован Ристић“ Бабушница, Милан Стаменковић из Удружења грађана-корисника услуга, и Душица Митровић из Републичког фонда за здравствено осигурање, филијала Пирот радна јединица Бабушница.

  Савет за здравље општине Бабушница ће у

  ...
 • Контрола пројектних активности

  Представници Сталне конференције градова и општина Марија Мијатовић, Ана Рајковић и Владимир Зафировић и представник Министарства пољопривреде и заштите животне средине Предраг Симић јуче извршили контролу пројектних активности на реализацији пројекта „Чиста животна средина за бољи живот у општини Бабушница“ који се релизује у оквиру програма Еxchange 4. Пројктне активности су оцењене позитивно, а на састанку са члановима Пројектног тима општине Бабушница донета је одлука о распоређивању суфицита који се појавио у току релизације пројекта. Један део суфицита биће намењен за куповину аброл контејнера, запремине 30 метара кубних у циљу смањења трошкова транспорта одвожења смећа на Регионаналну санитарну депонију у Пироту. Други део суфицита биће употребљен на проширењу

  ...
 • Корисницима дечијег додатка

  Корисницима дечијег додатка сутра истиче рок за доставу потврде о редовном школовању деце за школску 2014/2015. годину. Сви који још нису доставили потврде о редовном школовању деце, могу то учинити још сутра у времену од 6.30 до 14.30 часова Одсеку за друштвене делатности, заједничке и скупштинске послове Општинске управе општине Бабушница.  

  30.10.2014.

 • Кошаркаши победом почели првенство

  Кошаркаши Бабушнице победом су започели првенство у Летњој регионалној лиги. Они су јуче на свом терену савладали екипу Кошаркашког клуба Вукови из Мерошине убедљивим резултатом 74:50.

 • Кошаркашки клуб Бабушница

  У 6.колу Летње регионалне кошаркашке лиге кошаркаши Бабушнице састаће се у четвртак, 12. јуна на свом терену са екипом и КК Пирот 2. Сусрет се игра на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице од  од 17. часова. 

 • Кошаркашки клуб Бабушница

  Кадети КК Бабушница у оквиру четвртог кола групе три Регионалног првенства, гостују у сутра у Белој Паланци, где ће се од 15.30 часова у спортској хали „Врело“ састати са кадетима КК Младост Весна. У сусрету првог кола Регионалног првенства када су се ове екипе крајем прошлог месеца састале у Бабушници, кадети из Беле Паланке славили су резултатом 69:57.  

 • Куп Србије за Пиротски округ

  У оквиру Купа Србије за Пиротски округ, шахисти Шаховског клуба „Лужница“ одиграће меч, у недељу 8. марта, против шахиста „Јединства“ из Беле Паланке.  Меч се игра у Спортској хали „Бањица“ у Белој Паланци са почетком у 10.00 часова. 

  4. март 2015.

 • Купалишни комплекс и базен данас нису радили

  Због прекида у водоснабдевању Бабушнице, Купалишни комплекс и базен у данас нису радили. Разлог за то је,  по речима Миљана Тодоровић, директора Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница која управља овим објектом, немогућност пуњења дезифекционих баријера, коришћење тушева и  тоалета. Пошто је данас снабдевање водом нормализовано базен у Бабушници сутра ће поново бити у функцији. Радно време Купалишног комплекса је од 10 до 19 часова. 

 • Летња регионална кошаркашка лига

  У првом колу Летње регионалне кошаркашке лиге, кошаркаши Бабушнице  дочекују у недељу, 11. маја на свом терену екипу Кошаркашког клуба Вукови из Мерошине. Утакмица на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице, а почетак сусрета је у 16 часова.

 • Летње одржавање локалних путева

  У току су радови на летњем одржавању локалних асфалтних и макадамских путева општине Бабушница. Радове на санирању и крпљењу ударних рупа асфалтних путева изводи Предузеће за путеве „Ниш“, док на санирању оштећења и поправкама локалних макадамских путева ради предузеће „М-Коп“ из Бабушнице, кажу у Дирекцији за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница. Ових дана стручне службе Дирекције обилазе локалне и махалске путеве на територији општине Бабушница, како би извршиле процену штете изазване  бујицама након обилних падавина.  Према првим извештајима, највеће штете претрпели су путеви у МЗ Стрелац, Студена и Вучи Дел. У којим још  Месним заједница има оштећених путева, и колика је процењена штета знаће се када стручне службе Дирекције заврше рад на терену и поднесу Извештај. Потом ће се, како кажу у Дирекцији,

  ...
 • Локална пореска администрација

  Локална пореска администрација општине Бабушница обавештава предузетнике, предузетнике који су у међувремену одјавили своје самосталне делатности и правна лица, да до 31. децембра текуће године имају могућност измирења заосталих обавеза по основу Самодоприноса из прихода лица која се баве самосталном делатношћу и Комуналне таксе за истицање фирме на пословном простору. Ради се о дуговањима по овим основама која потичу од пре 2012. године, а чијим измирењем у назначеном року стичу право отписа камате на постојећи дуг. Уколико порески обвезници не измире заостала дуговања у предвиђеном року, поред зарачунавања пореске камате, Локална пореска администрација биће принуђена да своја потраживања наплати принудним путем  уз трошкове принудне наплате, кажу у Локалној пореској администрацији. Истовремено, обавештавају грађане да је рок за уплату четврте

  ...
 • Лужница гостује у Лесковцу

  Фудбалери Лужнице у оквиру осмог кола Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије непријатно су изненадили своје навијаче, пошто су у суботу на свом терену претрпели тежак пораз од екипе Пусте Реке из Бојника резултатом 3:0. Лужници је ово други пораз у низу, а трећи укупно у претходних осам одиграних сусрета, чиме је са треће, пала на седму позицију на табели. Поред кризе резлтата, очигледна је и криза игре, недостатак борбености и индолелнтан однос играча према игри. На руководству клуба и стручном штабу је да под хитно упале све аларме и предузму неопходне кораке, како би се серија пораза и лоша форма прекинули, а Лужница вратила на победничке стазе и у врх табеле

  ...
 • Лужница задржава друго место на табели

  Стонотенисерке Лужнице, поражене су у Пожеги у дербију 11.кола Друге лиге Србије-група југ од истоимене екипе резултатом 4:1. И поред пораза Лужница остаје на другом месту на табели са реалним шансама да ту позицију здржи до краја првенства, што би јој омогућило бараж за улазак у Прву лигу Србије.

  Стонотенисери Лужнице свој првенствени сусрет 11. кола у

  ...
 • Лужничани у Београду

  Годишња скупштина Удружења „Лужничани у Београду“ и заједничко завичајно окупљање и дружење „Лужничко вече 2014“ одржаће се у суботу 29. новембра, у ресторану Дома војске у Београду са почетком у 18.00 часова. У оквиру програма наступ ће имати школске позоришне трупе из Бабушнице, а биће одржана и промоција књиге „Мешење и готвење у Лужницу“ аутора Анкице Николић. Цена овогодишњег дружења по особи је 1.700 динара, а уплата се врши искључиво на жиро рачун удружења.