Филтер
 • 13. коло Регионалне футсал лиге

  У оквиру 13. кола Регионалне футсал лиге екипа КМФ Бабушница 2011 поражена је синоћ у Бујановцу од екипе КМФ Зуфо резултатом 12:4. Дванетим поразом у првенству бабушничка екипа заузима последње место на табели са три освијена бода. У наредном 14. колу екипа КМФ Бабушница 2011 дочекаће на свом терену у спортској хали „Врело“ у Белој Паланци нишку екипу Економац. Тачан термин одигравања овог сусрета знаће се за пар дана.

 • 15. коло Квалитетне лиге Србије

  Стонотенисери „Лужнице“ у 15. колу Квалитетне лиге Србије, дочекују сутра екипу СТК „Лала“ из Мајура. Дерби сусрет трећепласиране Лужнице и четвртопласиране Лале игра се у малој сали ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, а почетак сусрета је у 15.00 часова. Победа у овом дербију стонотенисерима Лужнице готово сигурно доноси треће место на крају првенства, које може значити и пласман у Другу лигу Србије.

  6. март 2015.

 • 19. коло Нишке фудбалске зоне

  Утакмице 19. кола Нишке фудбалске зоне играју се у суботу и недељу, 5. и 6. априла. Након пораза у прошлом колу, на гостовању у Бојнику од Пусте Реке, фудбалерима Лужнице предстоји комшијски дерби са екипом Власине из Власотинца, која је такође претрпела пораз на свом терену од Балканског из Димитровграда. 

  Обе екипе у  овај сусрет улазе са жељом да исправе пропуштено, и да освајањем бодова остану у конкуренцији за сам врх табеле.  У редовима Лужнице свесни су тежине пораза у Бојнику и губитка бодова, као и чињенице да само победа у дуелу са Власином оставља Лужницу у трку за место које води у виши ранг.

  И поред вероватног изостанка голмана Давора Бојића услед теже повреде зарађене у Бојнику, и

  ...
 • 20. коло Нишке зоне

  Фудбалери Лужнице у оквиру 20. кола Нишке зоне победили су јуче у Поповцу екипу Будућности резултатом 4:0. Изузетно добра игра бабушничке екипе, и сасвим чиста и заслужена победа, којом је Лужница ушла у трку за сам врх табеле.

  Лужница је са 1:0 повела у 24. минуту голом Бориса Миљковића. До вођства од 2:0 и 3:0, Лужница је дошла у 56. и 59. минуту головима из потпуно оправдано досуђених једанаестераца које су реализовали Бошко Ђуровић и Марко Стојковић. Коначан резултат, 4:0 за Лужницу поставио је Џими Виденовић у 80. минуту сусрета. Играчи Лужнице пропустили су још 4-5 стопостотне прилике тако да је победа могла бити и далеко убедљивија.

  ...
 • 25. коло Нишке зоне

  Фудбалери Лужнице у оквиру 25. кола Нишке зоне, дочекују сутра првопласирану екипу Динама из Врања. Почетак сусрета заказан је за 16.30 часова на стадиону Спортског центра у Бабушници. У осталим утакмицама овог кола састаће се и Буковик-Заплањац, Будућност-БСК Бујановац, Власина Напредак, Пуста Река-Радан, Балкански-Сврљиг, Рудар Алпос-Слога и Топличанин-Пуковац.

 • Četvrti sastanak Evropskog progresa održan u Blacu

  Upravnio dbor razvojnog programa Evropski PROGRES odobrio je finansiranje 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije ukupne vrednosti 608.984 evra, od čega Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraju 538.230 dok 70.754 evra sufininasiraju opštine. Podržani predlozi za izradu tehničke dokumentacije odnose se na objekte socilajne, komunalne i ekonomske infrastrukture i preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata.

  ...
 • Cедница Савета Пиротског округа

  Јуче је у Пироту одржана седница Савета Пиротског округа. Седници су присуствовали председници општина Пирот, Бабушница и Димитровград и заменик председника општине Бела Паланка. Једна од тема на седници Савета којом је председавао начелник Округа др Александар С. Ћирић била је иницијатива општине Димитровград да се успостави

  ...
 • Fruits i Berries

  Дански програм Fruits i Berries организоваће семинаре за консултанте и сараднке у општини Бабушница. За учешће на семинарима могу се пријавити све особе старости од 20 до 40 година који желе да се  баве воћарском производњом. Први семинар ће се одржати у среду, 25. марта, а предавачи на семинару биће професори са нишког универзитета. У оквиру семинара биће одржано 10 часова, а полазници семинара добиће на крају сертификатеза консултанте, односно сараднике програма за воћарство Fruits i Berries

  ...
 • Info dan za podnosioce zahteva u CEOP sistemu

  naled

  Poštovani,

  NALED, u okviru projekta „Podrška implementaciji sistema za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola u lokalnim samoupravama koje učestvuju u programu Evropskog PROGRES-a“ podržanog od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije a preko programa Evropski PROGRES, organizuje info dan za podnosioce zahteva za elektronske dozvole za gradnju.

  Info dan je namenjen građevinskim inženjerima, arhitektama, projektantima i ostalim podnosiocima zahteva za dozvole za građenje kroz Centralnu evidenciju objedinjenih procedura (CEOP). Info dan učesnicima daje priliku da odgovore na dileme u vezi sa formatom i sadržajem tehničke dokumentacije koja se prilaže uz zahteve, kao i da sa

  ...
 • Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju pijace sa pristupnim saobraćajnicama u Babušnici

  Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju pijace sa pristupnim saobraćajnicama u Babušnici.

  Opština Babušnica je uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske kompletirala projektno–tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju i adaptaciju pijace. Tehničkom dokumentacijom predviđena je izgradnja nadstrešnice površine 300m2, objekta za prodaju mleka i mlečnih proizvoda površine 380m2, parking prostora, pristupne saobraćajnice, osvetljenje kao i montaža video nadzora.
  Pijaca je jedino mesto gde opštinski proizvođači poljoprivrednih i mlečnih proizvoda mogu da plasiraju svoju robu te će rekonstrukcija ovog lokaliteta doprineti ekonomskom osnaživanju lokalnog stanovništva kroz uspostavljanje osnovnih uslova poslovanja.
  Izrada projektno-tehničke dokumentacije je preduslov za adaptaciju i obezbeđivanje finansijske podrške za rekonstrukciju infrastrukturnih objekata. Ukupna vrednost projekta izrade

  ...
 • Javna nabavka dobara male vrednosti- nabavka kvalitetnih priplodnih jagnjadi

 • Jавна набавка мале вредности услуга - услуге директних тв преноса седница СО Бабушница

  Сагласно одредбама члана 39, 57 и 60 Закона о јавним набавкама ( „Службени гласник РС" , број 124/12 , 14/15 и 68/15 ) Наручилац :

  ОПШТИНА БАБУШНИЦА – ОПШТИНСКА УПРАВА

  упућује позив за подношење понуда у поступку јавне набавке мале вредности
  број 404-20/2019-4

  Набавка услуге директних тв преноса седница СО Бабушница

  Текст јавног позива и конкурсне документације можете преузети овде.
  01. март 2019. године

  ...
 • Kadeti KK Babušnica

  Кадети КК Бабушница у оквиру петог кола групе три Регионалног првенства гостују сутра у Нишу екипи ОКК Јуниор 1. Сусрет је заказан за 15 часова у ОШ „Душко Радовић“.

 • Mере подршке подизањa воћних засада и подршка сточарима са територије општине Бабушница

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић расписао је конкурс за реализацију програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Бабушница у 2014. години. Конкурсом су предвиђене мере подршке подизању воћних засада и подршка сточарима са територије општине Бабушница, кроз унапређење рада удружења сточара. Право пријаве на подизање воћних засада имају сва физичка лица која су носиоци регистрованих пољопривредних газдинства са подручја општине Бабушница. Поред овог услова подносиоци захтева морају имати пријављену површину под биљном производњом. 

  ...
 • Održana sednica opštinskog Veća opštine Babušnica

  Danas je održana sednica Opštinskog veća kojom je predsedavao Saša Stamenković, predsednik opštine Babušnica. Članovi veća su na današnjoj sednici usvojili predloge rešenja o davanju saglasnosti na Izmene finansijskihplanova za 2014. godinu Predsednika opštine i Opštinskog Veća, Skupštine opštine, Opštinske uprave, Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica, Doma kulture, Narodne biblioteke, Predškoske ustanove „Dečija radost“  i Turističke organizacije opštine Babušnica. Na današnjoj sednici članovi veća razmatrali su i prihvatili i Predlog Zaključka o izmeni Zaključka o novčanoj pomoći učenicima, kao i druga pitanja iz nadležnosti Opštinskog Veća.

 • Opština Babušnica raspisala konkurs iz oblasti socijalne zaštite

  Opština Babušnica raspisuje KONKURS za finansiranje i sufinansiranje projekata od javnog interesa iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji opštine Babušnica

  Sredstva za projekte po ovom konkursu u iznosu od 3.300.000,00 dinara obezbeđena su u budžetu opštine Babušnica. Udruženja građana mogu da konkurišu za projekat maksimalne vrednosti do 500.000,00 din.

  Prioritet opštine Babušnica za 2015 su unapređenje sistema socijalne zaštite,kroz projektne aktivnosti koje imaju za cilj uspostavljanje, razvoj i unapređenje usluga socijalne zaštite, poboljšanje njihovog kvaliteta, zaštitu prava najugroženijih kategorija stanovništva i stvaranje uslova za kvaliteno provođenje

  ...
 • Oсмо колo Зоне „Југ“

  Фудбалери Лужнице у оквиру осмог кола Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије дочекују сутра на свом терену седмопласирану екипу Пусте Реке из Бојника. Након неочекиваног губитка бодова у прошлом колу, и пораза на гостовању у Бобишту резултатом 2:1, у сутрашњој утакмици Лужница има императив победе у настојању да достигне  водећи двојац на табели, Мораву из Владичиног Хана и Балкански из Димитровграда. Лужница се са Пустом Реком сусретала и претходних сезона у оквиру Нишке зоне. У утакмицама одиграним у Бабушници у претходне две сезоне Лужница је против сутрашњег ривала  остварила две лаке победе идентичним резултатом 3:1. Екипа из Бојника важи за домаћниску екипу, и бодове углавном осваја на свом терену, тако да и поред проблема са повредама, казнама и картонима, Лужница је апсолутни фаворит и бодови би

  ...
 • Oтварањe сезоне у Бабушници

  Стонотенисери Лужнице на отварању сезоне у Бабушници, победили су у суботу на свом терену екипу СТК Крушевац резултатом 4:1. Љубитељи целулоидне лоптице имали су прилику да у малој сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић уживају у узбудљивом сусрету две одличне екипе. У прилог томе говоре и резултати пет одиграних партија, завршених истоветним резултатима од по 3:1 у сетовима. Гости су повели са 1:0 пошто помало неочекивано пошто је најмлађи играч екипе из Крушевца Филип Марковић савладао у првој партији индиспонираног  Алексу Ђорђевића, а потом после велике борбе Стефан Игњатовић победом над првим рекетом гостију Давидом Маринковићем изједначује резултат, и прави увертиру за преокрет. Да тако буде побринули су се Стефан Јанаћковић, победама над Лукићем и

  ...
 • Prodaja imovine Fabrike glinenih proizvoda u Babušnici

  Na osnovu rešenja stečajnog sudije  Privrednog suda u Nišu, stečajni upravnik Fabrike glinenih proizvoda u Babušnici oglasio je  prodaju imovine, ove nekada uspešne fabrike, putem javnog nadmetanja. Predmet prodaje je rashodovana proizvodna oprema za izradu predmeta od opeke i pečene gline, uključujući i inventar koji se nalazi u fabrici. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja izvrše uplatu radi otkupa prodajne dokumentacije u iznosu od 30.000 dinara. Rok za otkup dokumentacije je 18. februar. 

  ...
 • Prvenstvo Druge lige Srbije-grupa jug

  U poslednjem, 5. kolu prvog dela prvenstva Druge lige Srbije-grupa jug, stonoteniserke Lužnice dočekuju u subotu, 6. decembra ekipu RSTK Pirot. Derbi kola između Lužnice i RSTK-a Pirot igra se od 17.00 časova u maloj sali OŠ „Despot Stefan Lazarević“ u Babušnici. 

  ...