Филтер
 • ДЕЧИЈИ ВАШАР

  У оквиру обележавања Дечије недеље, данас је у центру Бабушнице одржан традиционални ДЕЧИЈИ ВАШАР, манифестација дечијег стваралаштва на којој су деца презентовала и продавала своје креативне радове. У оквиру вашара дружила су се деца Предшколске установе „Дечија радост“ и основних школа „Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице и „Добринка Богдановић“ из Стрелца. Поводом Дечије недеље, Дом културе Бабушница

  ...
 • Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој

  Крајем прошле године успешно су спроведене две јавне набавке мале вредности за извођење радова на уређењу терена у централном делу Бабушнице, на простору старог игралишта. Пројектом је предвиђено уређење парка, дечијег игралишта у центру Бабушнице, уређење зелених површина и изградња фонтане.
  У току су радови на изградњи тениског терена у центру Бабушнице, а ускоро ће почети и радови на изградњи паркинг простора, каже директор Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница Миљан Тодоровић.

  ...
 • Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница

  Машине за чишћење снега Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, данас су биле ангажоване за чишћење снега на прилазном путу до села Јасенов дел. По речима Миљана Тодоровића, директора Дирекције уколико у наредном периоду буду великих снежне падаване Дирекција ће, на основу информација о ситуацији на путевима, предузимати све што је неопходно како би путеви до наших најудаљенијих села били проходни. Он је додао да је Штаб за ванредне ситуације општине бабушница, на седници која је одржана 30. децембра донео закључак по коме су дирекција и радио бабушница у обавези да обавештавају јавност о деоницама пута на којима ће се предузимати радови на чишћењу снега , као и да примају информације од стране грађана о ситуацији на путевима.

  ...
 • До краја месеца нова седница Скупштине општине Бабушница

  До краја месеца биће одржана нова седница Скупштине општине Бабушница на којој ће одборници разматрати предлог ребаланса буџета за текућу годину. Према речима председника скупштине општине Бабушница Дејана Лазаревића суфицит у буџету износи око 50 милиона  динара и да ће тај новац бити опредељен за реализацију инфраструктурних пројеката . Почетком септембра одборници локалног парламента су разматрали и усвојили извештај о шестомесечном раду, односно реализацији буџета за период јануар-јун текуће године. Приходи у буџету општине за првих шест месеци износили су 174 милиона динара, а расходи су износили 126 милиона динара. С обзиром на то да није разматран период

  ...
 • Добровољно давање крви

  Црвени крст Бабушница и Завод за трансфузију крви из Ниша организују у понедељак, 30. марта нову акцију добровољног давања крви. Екипа завода за трансфузију крви дежураће тога дана у сали 2СО Бабушница, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова.

  24. март 2015.

 • Добровољно давање крви

  У првој овогодишњој акцији добровољног давања крви коју су у сали 2 СО Бабушница данас заједнички реализовали Црвени крст Бабушница и Завод за трансфузију крви из Ниша прукупљено је 14 јединица крви. Наредна акција добровољног давања крви биће реализована у фебруару текуће године.

  6. јануар 2015.

 • Додела Видовданских награда

  У суботу је на Видовдан

  ...
 • Додела Светосавских награда

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић на данашњој свечаности уприличеној поводом школског празника Светог Саве уручио је Светосавске награде овогодишњим лауреатима овог виског признања: у категорији запослених Вери Цветановић, наставници српског језика и књижевности ОШ Деспот Стефан Лазаревић Бабушница, за постигнуте резултате у васпитно-образовном раду у 2014. години, и целокупном раду и доприносу у образовно васпитном раду, и у категорији ученика Александру Цветкову ученику осмог разреда Основне школе „Братство“ из Звонца за постигнуте резултате на Окружном такмичењу из Географије. Одлуком Општинског већа Вери Цветановић и Александру Цветкову поред Светосавске повеље уручене су и пригодне награде. Данашњој свечаности поред водећих људи локалне саоуправе, присуствовали су директори основних и средњих школа општине Бабушница,

  ...
 • Дом културе Бабушница

  У сали биоскопа Дома културе Бабушница у петак, 13. фебруара Градска позоришна сцена „Синиша Јанић“ из Власотинца извешће позоришну представу „Где ћемо течу“. Почетак представе је у 19.00 часова, а цена улазнице је 100,00 динара.

  У понедељак, 16. фебруара у сали биоскопа Дома културе Бабушница биће приказан домаћи филм „Горчило јеси ли ти то дошао да ме видиш“. Филм ће бити приказан у пројекцијама од 16.00, 18.00 и 20.00 часова, а вена улазнице је 250,00 динара.

  ...
 • Донација предузећа "Југ инжењеринг" Општини Свилајнац

  Општински штаб за ванредне ситуације општине Бабушница одржао је седницу ради утврђивања стања поводом ванредне на територији Републике Србије. Након последњег извештавања на територији у зони контроле Штаба за ванредне ситуације општине Бабушница није било већих опасности по живот и здравље људи и животиња, као ни битне угрожености стамбених објеката. Спорадичне пријаве се проверавају и уколико је потребно интервенише се истог дана.

  Предузеће „ЈУГ инжењеринг“ Бабушница је понудило донацију у виду 2000 хлеба и конзервиране хране до укупног износа од 200.000,00 динара. Донација ће бити прослеђена у складу са распоредом Републичког штаба за ванредне ситуације у општину Свилајнац.

  ...
 • Донације Црвеног крста Бабушница

  Штаб за ванредне ситуације општине Бабушница, на седници одржаној 20.06.2014. године, донео је закључак о одобравању расподеле флаширане воде из донације Црвеног крста Бабушница, која се налази у магацину бившег ,,Таламбаса“ у количини од 100.000 литара.
  Преузимање и дистрибуција ће се вршити под надзором и контролом ЈКП ,,КОМУНАЛАЦ“ Бабушница, а расподела становништву вршиће се преко Месних заједница у којима се користи вода из градског водовода, јавних установа и предузећа у Бабушници на следећи начин:

  ...
 • Допремљени аутобуси

  Три аутобуса које је општина Бабушница прибавила за потребе превоза путника на територији општине, данас су допремљена у Бабушницу. Аутобуси су лоцирани на простору бивше Земљорадничке задруге „Будућност“ Бабушница. Поступак формирања предузећа које ће се бавити превозом путника на територији општине Бабушница је у току, и очекује се да ће се тај поступак окончати до краја текуће године.

 • Доста су свету једне Шумарице

  Наталија Охњец, ученица 5. разреда ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице, добитник је треће награде за литерарни рад у оквиру манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ у организацији Спомен-парка „Крагујевачки октобар“. На конкурсу на ову тему пристигла су  1.152 рада ученика из 102 основне и 48 средњих школа из Србије и Црне Горе. Награда Наталији Охњец биће уручена у петак, 28. новембра у Музеју „21. октобар“ у Крагујевцу. Том приликом захвалницу ће добити и њен ментор  Вера Цветановић.  

 • Древна машина за прављење воска

  У бабушничком селу Сурачево налази се вероватно једна од последњих добро очуваних древних машина за прављење воска која је позната и под називом тесак.

  Тесак у Сурачеву направљен је далеке 1868. године, али и данас успешно одолева зубу времена. По речима његовог власника, седамдесетдеветогодишњег Војислава Панчића, тесак у Сурачеву радио је све до 1958.

  ...
 • Државни пчеларски сајам

  У организацији Савеза пчеларских организација Србије, наредног викенда у Београду биће одржан седми по реду Државни пчеларски сајам. На овогодишњем сајму учествоваће преко деведест излагача из земље и иностранства. Поред изложбеног простора посетиоци сајма ће имати прилику на купују мед као и да се упознају образовним, промотивним, привредним и туристичким садржајем. Улаз на сајму је бесплатан, а по речима Драгослава Јоцића, председника Удружења пчелара „Бабушница“ велики број пчелара из Бабушнице посетиће сајам. Он каже, да је локална самоуправа обезбедила превоз до Београда, да сви заинтересовани пчелари из оба удружења пчелара из Бабушнице могу још да се пријаве како би учествовали на овој пчеларској манифестацији.

  ...
 • Друга лига Србије-група југ за жене

  Прошлог викенда одигран је одложени сусрет шестог кола Друге лиге Србије- група југ за жене између стонотенисерки Лужнице и Хајдук Вељка из Неготина. Стонотенисерке Лужнице оствариле су још једну убедљиву победу резултатом 4:0 и са максималним учинком заузимају прво место на табели.

  У суботу, 21. фебруара стонотенисерке Лужнице у оквиру 7. кола дочекују на свом терену екипу Пожеге 2. Почетак сусрета заказан је за 17.00 часова у малој сали ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Бабушници.

  ...
 • Друга недеља скрининг прегледа карцинома дојке

  01.10.2014.год

  У току је друга недеља скрининг прегледа карцинома дојке у општини Бабушница Дигиталним мобилним мамографом постављеним у кругу Дома здравља „Др Јован Ристић“. Акција коју организују Дом здравља Бабушница, Канцеларија за превенцију малигних болести и Клиника за радиологију клиничког центра Ниш почела је у понедељак, 22. септембра и има за циљ превенцију и рано откривање карцинома докје. 

  ...
 • Друга овогодишња акција добровољног давања крви

  Друга овогодишња акција добровољног давања крви биће рализована у уторак, 24. фебруара. Акција ће бити реализована у сали 2 зграде општине Бабушница, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 8.00 до 14.00 часова. Акцију организују Црвени крст Бабушница и Завод за трансфузију крви из Ниша. У првој акцији добровољног давања крви у овој години, реализованој 6. јануара, прикупљено је 14 јединица крви.

  18. фебруар 2015.

 • Друга победа у припремним утакмицама

  Фудбалери Лужнице у четвртој припремној утакмици забележили су други победу, пошто су јуче победили у Пуковцу истоименог зонаша резултатом 5:2. Троструки стрелац за Лужницу био је Стефан Тодоровић који је у редове Лужнице ове зиме стигао из редова пиротског српсколигаша Радничког. По један гол у победи Лужнице постигли су Џими Виденовић и Иван Митровић.  До почетка првенства Лужница одиграти још неколико сусрета, а прву наредну у четвртак 26. фебруара, у Пироту против екипе Радничког. Почетак сусрета заказан је за 14.00 часова. У очи старта пролећног дела првенства, а у циљу припрема за почетак такмичења, за сутра је заказана Конференција клубова Зоне „Југ“. Конференција ће бити одржана у Бобишту у просторијама истоименог

  ...
 • Друга седница општинског већа за ову недељу

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра другу овонедељну седницу Општинског већа. На сутрашњој седници чланови Већа разматраће Нацрт Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бабушница, као и Предлоге Решења: о покретању поступка, избору метода и начину пописа средстава у јавној својини; и формирању Радне групе и Подгрупе за спровођење пописа средстава у јавној својини. Веће ће разматрати и Захтеве: ОШ Деспот Стефан Лазаревић из Бабушнице за обезбеђење средстава за трошкове израде пројекта за поправку крова и фасаде на школским објектима у Бабушници; и Дирекције за грађевинско

  ...