Филтер
 • Генерална проба пред старт

  Фудбалери Лужнице одиграће сутра од 17.30 часова у Белој Паланци припремну утакмицу са екипом Јединства. Ово ће екипи Лужнице бити пета контролна утакмица у оквиру припрема за нову првенствену сезону  Зоне „Југ“ у којој бабушничка екипа слови као један од главних фаворита за освајање првог места и пласман у Српску лигу Исток. Генералну пробу пред старт првенства и увертиру пред дерби првог кола против Власине у Власотинцу 17. августа, Лужница ће имати у уторак, 12. августа у Лебану, када ће по други пут у току припрема одмерити снагу са новим српсколигашем Раданом са којим је недавно, такође у Лебану, одиграла нерешено 1:1. 

 • Гимназија "Вук Караџић" и Техничка школа у Бабушници

  Гимназија „Вук Караџић“ у Бабушници  у школској 2015/2016. години уписује једно одељење са тридесет ученика. У Техничкој школи, као и ранијих година, у четворогодишњем смеру Машински техничар моторних возила биће места за тридесет ученика, док ће у трогодишњим смеровима Аутомеханичар и бравар бити места за по петнаест ученика. У циљу стимулисања да свршени основци са територије општине Бабушница уписују бабушничке средње школе, Општинско веће општине Бабушница донело је одлуку да 

  Гимназија која пружа велике могућности за наставак школовања

  Гимназија „Вук Караџић“ у Бабушници уписаће ове године у први разред, једно одељење општег типа од  тридесет ученика. Директор гимназије Часлав Тасић позвао је  је будуће средњошколце да упишу гимназију у Бабушници, јер она пружа велике могућности за наставак школовања и образовања на скоро свим факултетима у Србији. „Многи правници, економисти, лекари, инжењери, професори са ових простора јесу то захваљујући и образовању у средњој школи у Бабушници“ каже директор Тасић. Он је додао да при гимназији функционише и  Дом ученика опремљен свим потребним садржајима за кориснике услуга Дома. Поред лепо уређених

  ...
 • Гимназија „Вук Караџић“ обележава 53. годину свог постојања

  Гимназија „Вук Караџић“ из Бабушнице сутра обележава 53. годину свог рада и постојања. Почела је са радом 1961. године. Као и ранијих година, Дан школе се обележева спортским и културним манифестацијама. Од спортских  такмичења организован је турнир у баскету и шутирање тројки, као и такмичења у стоном тенису и шаху. Такође је одиграна  одбојкашка утакмица женских екипа Гимназије и ОШ Деспот Стефан Лазаревић. Часлав Тасић, директор школе каже да сутра бити промовисан нови број школског листа „ПОГЛЕД“, а у холу школе биће приређене изложбе ликовних  и литерарних радова ученика, као и Зидне новине које ће уредити чланови историјске, географске и биолошке

  ...
 • Гимназија" Вук Караџић"

  Гимгназија „Вук Караџић“ у Бабушници  у школској 2014/2015. години уписује једно одељење са тридесет ученика. У техничкој школи, као и ранијих година, у четворогодишњем смеру машински техничар моторних возила биће места за тридесет ученика, док ће у трогодишњим смеровима Аутомеханичар и бравар бити места за по петнаест ученика. Према календару уписа у први разред средње школе, за 2014/2015 годину, пријемни испити за будуће средњошколце биће   прво одржани за ученике који конкуришу за упис у уметничке школе, школе за ученике са посебним способностима, као и школе у којима се део наставе одвија на страном језику. Они полажу

  ...
 • Годишња скупштина удружења пчелара „Бабушница“

  Годишња скупштина удружења пчелара „Бабушница“ биће одржана у суботу 15.марта текуће године од 13 часова у просторијама ресторана „Ас“ у Бабушници.

  Доктор Љубинка Стојковић, апитерапеут и власник клинике за епитерапију „Визард“, од 14 часова одржаће предавања на теме: апитерапија- лечење људи, вирусне инфекције и њихово лечење пчелињим производима као што су мед, восак, прополис, прах и отровом пчела и еликсир младости од пчелињих производа. Предавање је отвореног типа и могу присуствовати сви заинтересовани пчелари и грађани.

  Гостовање фолклорног ансамбла Дома културе Бабушница у Босилеграду

  Фолклорни ансамбл Дома културе Бабушница учествоваће сутра у Босилеграду на Међународном фолклорном фестивалу „Босилеградско Краиште пева и игра“. Фестивал је ревијалног карактера на коме учествују културно-уметничка друштва из земље и иностранства. Фестивал у организацији општине Босилеград и Установе Центар културе „Босилеград“ почео је у петак, 25. јула и трајаће до суботе, 2. августа. 
  Полазак чланова фолклорног ансамбла Дома културе Бабушница је сутра у 12 часова са платоа испред Дома културе.

 • Дан општине

  Полагањем венаца на споменик у центру Бабушнице и Свечаном седницом Скупштине, општина Бабушница обележиће у суботу, 6. септембра свој Дан. Свечана седница коју је заказао председник Скупштине општине Бабушница Дејан Лазаревић одржаће се у Сали 3 зграде општине са почетком у 11 часова. Полагање венаца  на споменик ослободиоцима у центру Бабушнице је у 10.30 часова. И ове године сходно економској ситуацији у земљи и приликама које од општине Бабушница изискују значајне уштеде буџетских средстава, Дан општине биће оележен без организовања посебних културно-спортских и других активности.

 • ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

  У оквиру обележавања Дечије недеље у ДАНУ ОТВОРЕНИХ ВРАТА дечија делегација ученика ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ и Предшколске установе „Дечија радост“ из Бабушнице посетила је данас председника општине Бабушница Сашу Стаменковића.На пријему за најмлађе становнике наше општине, председник општине обратио се својим најмлађим суграђанима. У име деце, председнику општине обратио се ученик 4. разреда Мартин Неђин.

  ...
 • Дан Светог Саве

  Школе у Србији обележевају сутра Светог Саву, дан духовности и школску славу, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Савиндан ће сутра бити обележен и у свим основним и средњим школама на територији општине Бабушница. У ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Бабушници, обележавање Светoг Саве уз пригодан програм, сечењем славског колача и доделе награда и признања најуспешнијим ученицима почеће у 12.00 часова.

  26. јануар 2015.

 • Данас се завршава упис у бирачки списак

  Припадници националних мањина који имају пребивалиште на територији бабушничке општине, увид и упис у бирачки списак за изборе националних савета, који ће бити одржани 26.октобра текуће године, могу извршити још данас до 14.30 у канцеларији број 3 општине Бабушница. 

 • Дански програм

  Бабушнички воћари у наредном периоду могу да рачунају на помоћ данског програма Fruits & Berries“, будући да је у току нови конкурс за коришћење подстицаја у пољопривреди. Конкурс ће бити отворен до 31. децембра. 

  ...
 • Дански програм „Fruits & Berries“

  Дански програм „Fruits & Berries“  заразвој воћарства у јужној Србији објавио је пети конкурс за коришћење подстицаја за подршку руралном развоју у области воћарства, кроз инвестиције у примарној производњи за набавку садног материјала, механизацијe и опремe. Рок за подношење пријава по овом конкурсу је 31.деценбар 2014.године. Све додатне информације могу се добити од Радомира Златковића лично или на тел. 064/34 57 120. У оквиру овог програма у четвртак, 2. октобра у 11 часова у сали 3 зграде општине Бабушница биће одржано стручно предавање са темом „Технологија производње воћа и наводњавање“. Предавачи ће бити еминентни стручњаци са Пољопривредног факултета. 

 • Два прва, друго и пет трећих места на Окружном такмичењу из Биологије

  На Окружном такмичењу из Биологије за ученике основних школа, одржаном у суботу  у ОШ „Свети Сава“ у Пироту, ученици ОШ Деспот Стефан Лазаревић из Бабушнице освојили су два прва, једно друго и пет трећих места. Прва места освојили су ученици шестог разреда Даница Ђорђевић и Александар Николић док је друго место освојила  Милица Спасић ученица шестог разреда. Предметни наставник ових ученика је Зорица Петровић. Трећа места на овом такмичењу освојили су Марта Младеновић и Стефан Илић ученици петог разреда, Кристина Димитријевић и Милан Илић ученици шестог разреда предметног наставника Зорице Петровић, и ученик осмог разреда Немања Митић предметног наставника Анке Такић.

 • Два регионална стонотениска првенства

  Сутра и у недељу одржавају се два регинална стонотениска првенства за сезону 2014/2015. годину. Најпре ће сутра у Јагодини бити одржано екипно првенство за јуниоре и јуниорке, док ће у недељу у Нишу бити одржано првенство у појединачној конкуренцији сениора и сениорки, на коме ће се одржати и првенства парова сениора и сениорки, као и мешовитих парова. Такмичари СТК „Лужница“ из Бабушнице учествоваће на оба ова такмичења. Због регионалних првестава овог викенда неће се играти сусрети 12. кола Квалитетне лиге Србије. Сусрети овог кола у коме стонотенисери Лужнице гостују у Крушевцу истоименој екипи одржаће се у суботу и недељу, 7. и 8. фебруара када ће почети и други део првенства Друге лиге Србије-група југ за жене, и групе Б - Регионалне лиге југ у којима наступају стонотенисерке Лужнице и стонотенисери екипе

  ...
 • Две филмске пројекције „Пчелица Маја“ и „Мали Будо“

  У бископу Дома културе Бабушница у суботу 25. октобра биће приказане две филмске пројекције. Од 16.00 часова биће пројекција анимираног филма „Пчелица Маја“ у 3Д формату, док ће у терминима од 18.00 и  20. часова бити приказан домаћи филм „Мали Будо“. Цена улазнице за сваку од пројекција је 250 динара.

 • Девети Сајам етно хране и пића

  Девети Сајам етно хране и пића одржаће се од 26. до 29. новембра на Београдском сајму. Циљ ове манифистације је представљање произвођача етно хране и пића ради закључења купопродајних уговора са потенцијалним купцима из Србије и иностранства, проналажење инвеститора за производњу, амбалажу и пласман етно производа, едукација произвођача из области стандардизације, упознавање тржишта са специфичним производима и промоција етно хране и пића и традиционалног начина припремања прехрамбених производа као дела културног идентитета народа. На тродневној Сајамској манифестацији општину Бабушница представљаће Туристичка организација општине Бабушница и Удружење жена „Лужничке рукотворине“ из Горчинца, који ће на

  ...
 • Девети Сајам етно хране и пића

  Девети  Сајам етно хране и пића одржаће се од 26. до 29. новембра на Београдском сајму.

  Циљ ове манифистације је представљање произвођача етно хране и пића ради закључења купопродајних уговора са потенцијалним купцима из Србије и иностранства, проналажење инвеститора за производњу, амбалажу и пласман етно производа, едукација произвођача из области стандардизације, упознавање тржишта са специфичним производима и промоција етно хране и пића и традиционалног начина припремања прехрамбених производа као дела културног идентитета народа. На тродневној Сајамској манифестацији општину Бабушница представљаће Туристичка организација општине Бабушница и Удружење жена „Лужничке рукотворине“ из Горчинца, који ће на свом штанду

  ...
 • Девето коло Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије

  У деветом колу Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије, фудбалери Лужнице гостује сутра у Лесковцу, где ће се од 15.00 часова састати са екипом Слоге. Након два везана пораза у последњим колима, пред играчима бабушничког клуба је испит зрелости и доказивање вредности, јер на тешком гостовању реномираном противнику имају императив победе како би прекинули серију лоших резултата и вратили се у игру за врх табеле. Управа и стручни штаб Лужнице целу протеклу недељу искористили су да екипу психолошки подигну и поврате играчима пољуљано самопоуздање, и отклањању испољених недостатака у последњим суретима.  Свесни важности ове,  и сваке наредне утакмице, као и очекивања управе и спортске јавности, играчи Лужнице обећавају максималну борбеност и пожртвовање на свакој утакмици, како би исправили пропуштено у досадашњем

  ...
 • Дефиле матураната у петак 30. маја

  „Матурантска парада-плес толеранције“ која је требало да се одржи у петак 23. маја, тачно у подне на централном тргу у Бабушници, због Ванредне ситуације изазване катастрофалним поплавама и проглашења тродневне националне жалости, биће одложена за за недељу дана. У петак, 30. маја биће одржан ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА са програмом који је примерен ситуацији и имаће хуманитарни карактер.