Filter
 • Ekipno prvenstvo

  Ekipno prvenstvo Regionalnog stonoteniskog saveza Niš za juniore i juniorke za sezonu 2014/2015. godinu održava se u subotu, 31. januara u Jagodini. Na prvenstvu će nastupiti šest ekipa u muškoj i četri u ženskoj konkurenciji, među kojima su i muška i ženska ekipa STK „Lužnica“ iz Babušnice. Obe ekipe Lužnice spadaju glavne favorite za najviši plasman. Dan kasnije, u nedelju, 1. februara održava se u Nišu pojedinačno prvenstvo regiona za seniore i seniorke za 2014/2015. godinu. Pored pojedinačnog, biće održana i prvenstva parova seniora i seniorki, kao i mešovitih parova. STK „Lužnica“ će i na ovom prvenstvu imati predstavnike u svakoj od takmičarskih konkurencija.

  ...
 • Evropski progres

  Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Majkl Davenport, uručio je juče ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za 15 projekata organizacija civilnog društva i institucija lokalnih samouprava na jugu Srbije. Među odobrenim projektima je i projekat Udruženja „Lužničke rukotvorine“ iz Gorčinca. Naziv projekta je „Sačuvajmo stare od zaborava“, a projektom se predviđa poboljšanje usluga zaštite i brige o starim licima iz ruralnih sredina koje žive same.

  ...
 • Evropski progres- seminar

  Sutra se u Nišu, uorganizaciji EVROPSKOG PROGRESA,održavainformativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“. Informativna sesija je namenjena je učesnicama iz opština Babušnica, Bela Palanka, Aleksinac, Doljevac, Gadžin Han, Knjaževac, Merošina i Svrljig. Cilj sesije je upoznavanje budućih preduzetnica

  ...
 • Evroregion Nišava

  Еvroregion Nišava u okviru svog projekta Računari za seoske škole Pirotskog okruga, zahvaljujući profesoru dr Ivi Viskoviću, profesoru Fakulteta političkih nauka u Beogradu i doskorašnjem ambasadoru Srbije u Nemačkoj, podeliće računare predstavnicima opština: Bele Palanke, Babušnice i Dimitrograda. Podela računara obaviće se sutra u 11 sati u prostorijama SPS u Pirotu, kaže Vladica Tošić, kopredsednik Evroregiona Nišava. On dodaje da ce lokalna samoprava opštine Babušnica preuzeti kompijutere koji će kasnije biti podeljeni školama na teritoriji opštine Babušnica.

  FK Lužnica

  U nedelju, 25. januara FK Lužnica iz Babušnice počinje pripreme za prolećni deo prvenstva Zone „Jug“ Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Prozivka fudbalera, koju će obaviti šef stručnog štaba Bratislav Mitrović, zakazana je za 12.00 časova na Sportskom centru u Babušnici.

  23. januar 2015.

 • Forum u okviru projekta „Čista životna sredina za bolji život“

  U okviru realizacije projekta „Čista životna sredina za bolji život“ u okviru programa Exchange 4, u četvrtak 29. januara, u sali 2. Opštine Babušnica biće održan Forum na temu: Upravljanje čvrstim otpadom-Razmatranje problema divljih deponija na teritorijama opština Babušnica i Dimitrovgrad, sa ciljem unapređenja životne sredine. Ciljevi Foruma su prezentovanje strategije pravilnog upravljanja čvrstim otpadom, kao i pronalaženje rešenja problema divljih deponija koje se nalaze na teritoriji opštna Babušnica i Dimitrovgrad. Projekat „Čista životna sredina za bolji život“ u okviru programa Exchange 4 finansira se od strane Delegacije Evropske Unije.

  26. januar 2015.

 • Fruits i Berries

  Дански програм Fruits i Berries организоваће семинаре за консултанте и сараднке у општини Бабушница. За учешће на семинарима могу се пријавити све особе старости од 20 до 40 година који желе да се  баве воћарском производњом. Први семинар ће се одржати у среду, 25. марта, а предавачи на семинару биће професори са нишког универзитета. У оквиру семинара биће одржано 10 часова, а полазници семинара добиће на крају сертификатеза консултанте, односно сараднике програма за воћарство Fruits i Berries

  ...
 • Fudbaleri Lužnice

  Fudbaleri Lužnice na kraju druge nedelje priprema za prolećni deo prvenstva Zone „Jug“ Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije odigraće sutra svoj prvi kontrolni susret. Prvi test rival biće im niški srpskoligaš Sinđelić, a susret je zakazan za 13.00 časova na igralištu FK Sinđelić u Nišu.  

  6. februar 2015.

 • Fudbalski klub Lužnica

  Fudbaleri Lužnice, na kraju druge nedelje priprema za prolećni deo prvenstva Zone „Jug“ Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije odigraće u subotu, 7. februara svoj prvi kontrolni susret. Prvi test rival biće im niški srpskoligaš Sinđelić, a susret je zakazan za 13.00 časova na igralištu FK Sinđelić u Nišu.

  4. februar 2015.

 • Fudbalski savez regiona istočne Srbije

  U 18. kolu Zone „Jug“ Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, fudbaleri Lužnice dočekuje na svom terenu dvanaestoplasiranu ekipu Slobode iz Gornje Vrežine.  Utakmica između Lužnice i Slobode igra se u subotu, 28. marta, na Stadionu sportskog centra u Babušnici, a početak susreta je u  15.00 časova. 

  24. mart 2015.

 • FUTSAL LIGA

  U 16. kolu Regionalne FUTSAL lige, ekipa KMF „Babušnica 2011“ dočekuje u ponedeljak, 6. aprila, u sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci ekipu KMF „Timok 2“ iz Zaječara. Početak susreta zakazan je za 21.00 čas. Ekipa iz Zaječara je jedina ne poražena ekipa u prvenstvu, i uz ekipu KMF „Banjica“ iz Bele Palanke kandidat za plasman u Drugu futsal ligu „Istok“.

                                                1.

  ...
 • Gimnazija "Vuk Karadžić" i Tehnička škola u Babušnici

  Gimnazija „Vuk Karadžić“ u Babušnici  u školskoj 2015/2016. godini upisuje jedno odeljenje sa trideset učenika. U Tehničkoj školi, kao i ranijih godina, u četvorogodišnjem smeru Mašinski tehničar motornih vozila biće mesta za trideset učenika, dok će u trogodišnjim smerovima Automehaničar i bravar biti mesta za po petnaest učenika. 

  ...
 • Implementacija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji

  Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa pretavnicima lokalne samouprave iz čitave Srbije. Tema sstanka je bila „Implementacija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji. Pre početka sastanka, potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalne konferencije gradova i opština. Sporazum su potpisali ministarka Mihajlović i predsednik Stalne konferencije gradova i opština – Saveza opština i gradova Srbije Zoran Perišić. Na današnjenm sastanku ispred opštine babušnica prisustvovali su predsednik opštine Saša Stamenković i načelnik opštinske uprave Slavica Milić.

 • Info dan za podnosioce zahteva u CEOP sistemu

  naled

  Poštovani,

  NALED, u okviru projekta „Podrška implementaciji sistema za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola u lokalnim samoupravama koje učestvuju u programu Evropskog PROGRES-a“ podržanog od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije a preko programa Evropski PROGRES, organizuje info dan za podnosioce zahteva za elektronske dozvole za gradnju.

  Info dan je namenjen građevinskim inženjerima, arhitektama, projektantima i ostalim podnosiocima zahteva za dozvole za građenje kroz Centralnu evidenciju objedinjenih procedura (CEOP). Info dan učesnicima daje priliku da odgovore na dileme u vezi sa formatom i sadržajem tehničke dokumentacije koja se prilaže uz zahteve, kao i da sa

  ...
 • Iz Direkcije za građevinsko zemqište, puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica

  Mašine za čišćenje snega Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica, juče su bile angažovane na čišćenju snega na opštinskim putevima u selima Preseka i Našuškovica. Danas su čišćeni putevi u delu sela Rakita i opštinskog puta do Jasenov Dela. Po rečima Miljana Todorovića, direktora Direkcije ukoliko u narednom periodu budu velikih snežne padavane Direkcija će, na osnovu informacija o situaciji na putevima, preduzimati sve što je neophodno kako bi putevi do naših najudaljenijih sela bili prohodni“. Štab za vanredne situacije opštine babušnica, na sednici koja je održana 30. decembra doneo zaključak po kome su Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i komunalni razvoj i radio Babušnica u obavezi da obaveštavaju javnost o deonicama puta na kojima će se preduzimati radovi na čišćenju snega , kao i da

  ...
 • Iz Doma zdravlja

  Iz Doma zdravlja Babušnica obaveštavaju sve pacijente da će sutra u Domu zdravlja, od 14.00 časova, raditi lekar specijalista PNEUMOFTIZIOLOG. Kako kažu iz Doma zdravlja, lekar specijalista za grudne bolesti dolaziće svakog utorka.
  Od jula prošle godina pneumoftiziolog nije primao pacijente u Domu zdravlja Babušnica.

  2. februar 2015.

 • Iz poreske uprave

  Poreski obveznici koji žele da izbegnu plaćanje poreske kamate treba da do 17. februara tekuće godine uplate prvu ratu poreza na imovinu za 2015. godinu. Iako će rešenja o iznosu poreza na imovinu za ovu godinu stići kasnije, poreski obveznici bi na ime prve rate trebalo da uplate iznos u visini četvrtine prošlogodišnjeg poreza po rešenju koje su dobili, kažu u Lokalnoj poreskoj administraciji opštine Babušnica. 

  ...
 • Iz rada OŠ Despot Stefan Lazarević

  U OŠ „Despot Stefan Lazarević“ u Babušnici protekle subote održano je opštinsko takmičenje iz Biologije  za učenike od 5 do 8 razreda iz svih osnovnih škola opštine Babušnica. Na takmičenju je učestvovalo 20-tak učenika, a učenici sa najboljim rezultatima plasirali su se na okružno takmičenje koje će biti održano sledećeg meseca u Pirotu. Pored takmičenja učenika iz Biologije, u babušničkoj školi istog dana održan je i seminar za sve nastavnike razredne nastave i matematike osnovnih škola opštine Babušnice. Tema seminara bila je „Krug kao savršenstvo“, a predavači su bili autori programa „Krug kao savršenstvo“. 

  16. mart 2015.

 • Izložba fotografija

   

   

  U Galeriji Doma kulture Babušnica, u cetvrtak, 19.

  ...
 • Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju pijace sa pristupnim saobraćajnicama u Babušnici

  Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju pijace sa pristupnim saobraćajnicama u Babušnici.

  Opština Babušnica je uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske kompletirala projektno–tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju i adaptaciju pijace. Tehničkom dokumentacijom predviđena je izgradnja nadstrešnice površine 300m2, objekta za prodaju mleka i mlečnih proizvoda površine 380m2, parking prostora, pristupne saobraćajnice, osvetljenje kao i montaža video nadzora.
  Pijaca je jedino mesto gde opštinski proizvođači poljoprivrednih i mlečnih proizvoda mogu da plasiraju svoju robu te će rekonstrukcija ovog lokaliteta doprineti ekonomskom osnaživanju lokalnog stanovništva kroz uspostavljanje osnovnih uslova poslovanja.
  Izrada projektno-tehničke dokumentacije je preduslov za adaptaciju i obezbeđivanje finansijske podrške za rekonstrukciju infrastrukturnih objekata. Ukupna vrednost projekta izrade

  ...