Filter
 • Prva nagrada za kratku priču The hot Summer 92

  Prvu nagradu na konkursu za kratku priču Doma kulture iz Pirota dobio je Goran Manić iz Radoševca kraj Babušnice za priču‘’The hot Summer 92’’ Nagradu Goranu Maniću na 16. Salonu knjige i grafike u hali „Kej“ uručio je u subotu književnik Dejan Stojiljković,koji je sa književnikom Goranom Gocićem birao najbolje priče. Na ovogodišnji konkurs za kratku priču stiglo je 78 priča. Prema rečima Gorana Manića, nagrađena priča „Je priča o stvarnim dogadjajima iz studentskih protesta 1992. godine koja je davno napisana a sada je umetnički dorađena“. Goran Manić je pre dve godine na konkursu za kratku priču Doma kulture iz Pirota osvojio treću nagradu za priču „U početku“. Ovogodišnji Salon knjige i grafike koji je trajao od 11. do 17. februara organizovao je Dom kulture Pirot u

  ...
 • Prva sednica Opštinskog Veća u tekućoj godini

  Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković zakazao je za sutra prvu sednicu opštinskog veća u tekućoj godini. Sednica će se održati u sali 2 opštine Babušnica sa početkom u 12.00 časova. Na sutrašnjoj sednici će prisustvovati direktori javnih preduzeća i ustanova, a članovi veća razmatraće programe rada i finasijske planove korisnika sredtava Budžeta u 2015. godini.

  26. januar 2015.

 • Првенство Друге лиге Србије- група југ

  У последњем, 5. колу првог дела првенства Друге лиге Србије-група југ, стонотенисерке Лужнице дочекују у суботу, 6. децембра екипу РСТК Пирот. Дерби кола између лужнице и РСТК-а Пирот игра се од 17.00 часова у малој сали ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Бабушници. 

  ...
 • Radionica lutkarskog pozorišta

  Uokviru projekta „Omladinski klub“, Udruženjagrađana „ Pogled sa Juga“, sutra od 18.30 časova u sali bioskopa Doma kulture Babušnica počinje sa radom radionicalutkarskog pozorišta pod nazivom „Železnička stanica-detinjstvo“. Rad radionice odvijaće se u sali Doma kulture, a 15-toro

  ...
 • Radionica u okviru projekta

  U okviru Exchange 4 projekta i realizacije programa „Čista okolina za bolji život“, juče je u Babušnici održana radionica na temu „Upravljanje čvrstim otpadom i zaštita životne sredine“. U radu radionice je učestvovalo 15 učenika 3. i 4. godine babušničkih srednjih škola, sa kojima su radili: Alen Rangelov iz Dimitrovgrada, stručnjak za zaštitu životne sredine, i članovi Projektnog tima opštine Babušnica: Jelena Milenović, Miroljub Stojanović, Milan Iskrenov i Aleksandar Nikolov.  Cilj radionice bio je predstavljanje plana realizacije programa „Čista okolina za bolji život“ u okviru projekta Exchange 4, kao i sticanje novih saznanja učenika iz oblasti zaštite životne sredine i upravljanja čvrstim otpadom, i

  ...
 • Radionica „Mini film“

  U okviru projekta Omladinski klub, Udruženje Pogled sa juga počinje sa realizacijom radionice pod nazivom „Mini film“ Svi zainteresovani mogu se uključiti u rad radionice time što će uraditi po jedan ili dva filma u trajanju od 2 do 3 minuta. Film može biti iz jednog dela ili iz više spojenih delova, odnosno klipova. Teme za snimanje kratkih video zapisa su: ekologija, mladi u babušnici i Babušnica- sredina u kojoj živimo.

  ...
 • Rajski vrt

  U  petak, 19. decembra, Srpski kulturni klub „Serbika“ iz Gnjilana izvešće u sali bioskopa Doma kulture Babušnica predstavu za decu „Rajski vrt“. Početak predstave je u 12.00 časova, a ulaz je slobodan.

   

 • Recitatori

  Danas je u sali Doma kulture Babušnica održana Opštinska smotra recitatora na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Babušnica. U kategoriji mlađeg uzrasta učešće na Okružnoj smotri recitatora izborili su Iva Mitić, Iva Aranđelović, Emilija Ranđelović i Lara Lazara Lazarević iz OŠ „Despot Stefan Lazarević“ dok je rezerva Pavle Grujić takođe učenik babušničke škole. U kategoriji starijeg uzrata plasman su izborili Natalija Pejčić, Marko Marinkov, Natalija Ohnjec i Pavle Nikolov učenici OŠ „Despot Stefan Lazarević“, a rezerva je Ana Todorović iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Ljuberađe.  

  ...
 • Regionalna FUTSAL liga

  U 11. kolu Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“  poražena je juče na gostovanju u Blacu od domaćeg „Jastrebca“ rezultatom 4:0. Nakon još jednog poraza, sedmog ukupno, ekipa KMF „Babušnica 2011“ sa tri osvojena boda zauzima pretposlednje mesto na tabeli. Slabiji učinak od ekipe iz Babušnice ima samo ekipa „Rota“ iz Bujanovca koja se sa dva osvojena boda nalazi na poslednjem mestu prvenstvene tabele.

   

  U 12. kolu KMF „Babušnica 2011“ dočekuje u sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci ekipu KMF „BSK“ iz

  ...
 • Regionalna FUTSAL liga- 14. kolo

  U 14. kolu Regionalne FUTSAL lige, ekipa KMF „Babušnica 2011“  dočekuje kao domaćin u Beloj Palanci ekipu KMF „Gurgusovac“ iz Knjaževca. Utakmica se igra u nedelju, 22. marta u Sportskoj hali „Banjica“ a početak je zalkazan za 21.00 čas.

  19. mart 2015.

 • Rezultati šahovskog turnira

  Nakon 7 odigranih kola na otvorenom prvenstvu Babušnice u šahu u blagom vođstvu sa 6,5 bodova je Boža ristić, slede Toma Nikolov, Milovan Lepojić i Vlastimir Minić sa po 6 bodova, 5,5 bodova imaju Sreten pejčić, Zoran Manić i rade Nikolić. Sutra će nastavk prvenstva početi od 10 časova, nedelja je slobodna, dok će u ponedeljak i utorak nastavak prvensta biti od 16. časova. Da potsetimo za tri najolja igrača šahovski klub Lužnica obezbedio je vredne nagrade.

  27. februar 2015.

 • RF liga

  U 12. kolu Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ dočekuje sutra u sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci ekipu KMF „BSK“ iz Bujanovca. Početak susreta je u 16.00 časova.

  6. mart 2015.

 • Rok za upis i obnovu poljoprivrdnih gazdinstava

  Rok za upis i obnovu poljoprivrdnih gazdinstava ističe sutra. Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava je preduslov da bi se ostvarila prava na subvencije. Već od prvog maja mogu se podnositi zahtevi za refundaciju goriva i đubriva, sa računima koji se sakupljaju od početka godine. Svi poljoprivredni proizvođači koji nisu izvršili registraciju ili obnovu registracije moći će to urade jošsutra do 13.00 časova u Upravi za trezoru

  ...
 • Saborno krštenje

  Srpska pravoslavna parohija babušnička organizuje 11. aprila, na Veliku subotu,saborno krštnjenje vernika koje će biti besplatno. Poželjno je da se svi zainteresovani prijave što pre, kako bi dobili potrebna

  ...
 • Šahovski turnir

  Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, Šahovski klub Lužnica Babušnica organizuje turnir u šahu. Turnir će biti održan u ponedeljak, 26. januara sa početkom u 14 časova u prostorijama gimnazije Vuk Karadžić. Uplata po igraču je 200 dinara, a igrači su u obavezi da sa sobom ponesu šahovsku garnituru i sat. Turnir će biti igran po Švajcarskom sistemu, a broj kola zavisi od broja prijavljenih takmičara. Prijavljivanje učesnika je do početka turnira, a za prva tri osvojena mesta, organizator je obezbedio vredne nagrade.

  21. januar 2015.

 • Šahovskog kluba „Lužnica“

  U okviru Kupa Srbije za Pirotski okrug, šahisti Šahovskog kluba „Lužnica“ poraženi su u subotuu Beloj Palaci odšahista „Jedinstva“rezultatom 3:1. 

  9. mart 2015.

   

 • Sajam etno hrane i pića

  Šesti Međunarodni Etno sajam hrane i pića završen je u subotu 29. Novembra. Na o vogodišnjem sajmu učestvovalo je oko 350 domaćih i stranih izlagača sa oko 1500 različitih etno proizvoda. Kao i ranijih godina i na ovogodišnjem sajmu učestvovala je Turistička organizacija opštine Babušnica, koj je po prvi put imala prezentaciju vurde u etno dvorištu sajma. Prisutnima se predstavio i folklorni ansambl Doma kulture Babušnica, a u prezentaciji vurde učestvovao je i Saša Mišić, predsednik žirija poslednje Vurdijade. Pored vurde, na štandu Turističke organizacije, posetioci su mogli da probaju i vino od crne ribizle, svilene bombone, lužnički med i lužničku rakiju. 

  Sajam profesionalne orijentacije

  Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Pirot organizuje u sredu, 4. marta Sajam profesionalne orijentacije. Sajam će se održati u sportskoj hali „Kej“ u Pirotu u Pirotu u vremenu od 11.00 do 17.00 časova. Svečano otvaranje sajma zakazano je za 12.00 časova. Sajam profesionalne orijentacije se ove godine održava po deveti put, a ima za cilj pružanje informacija učenicima završnih razreda osnovnih škola o svetu rada, izboru zanimanja i zapošljavanja. Na ovom sajmu učenicima završnih razreda osnovnih škola pirotskog okruga predstaviće se sve srednje škole iz okruga, a na njihovim štandovima posetioci sajma dobijaće informacije o načinu upisa, obrazovnim profilima i načinu

  ...
 • Samostalna izložba V. Dimitrijevića

  U Galeriji „Branko Miljković“ u Gadžinom Hanu, u petak, 6. marta u 18.00 časova biće otvorena samostalna izložba slika Vinko Dimitrijević, slikara iz Babušnice i člana društva likovnih umetnika  „ART-06“Babušnica. 

  3. mart 2015.

 • Sastanak opštinskog veća

   

  Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Babušnica kojom je predsedavao predsednik opštine Saša Stamenković, članovi veća, prihvatili su na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Babušnica za 2015. godinu. Opštinsko veće je na današnjoj sednici dalo i saglasnost na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj Upravi opštine Babušnica, uslovljenog Pravilnikom o

  ...